Lockdown: Έτσι στήθηκε το διήμερο «κορωνοπάρτι» με χιλιάδες άτομα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης

Lockdown: Έτσι στήθηκε το διήμερο «κορωνοπάρτι» με χιλιάδες άτομα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης

Για οργανωμένη κίνηση από ομάδες νέων που «μετακόμισαν» στην Κυψελη από την πλατεία Βαρνάβα και από αλλες περιοχες κάνει λογο η Αστυνομία - «Εσπασε» το τηλεφωνικό κεντρο της Άμεσης Δράσης από τις καταγγελίες - Μαυροειδάκος (ΘΕΜΑ 104,6): Η αποστολή της ΔΙΑΣ δεν είναι να βρίσκεται στις πλατείες

sfdsdf
Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο από το μεγάλο κορωνοπάρτι των 1.000 και πλέον ατόμων που συνωστιστηκαν χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη φέρνει στο φως το protothema.gr.

Το διήμερο γλέντι που στήθηκε Παρασκευή και Σάββατο στην εν λογω πλατεία ήταν οργανωμένο, εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και σχετίζεται με την παρέμβαση και παρουσία της ομάδας ΟΔΟΣ στη πλατεία Βαρνάβα τις τελευταίες 48 ώρες. Οι θαμώνες της Βαρνάβα έδωσαν ραντεβού στην Αγίου Γεωργίου, για να συναντηθούν εκει με τους υπολοιπους "καταληψίες" που κατέφθασαν από άλλες περιοχές του κέντρου.

Η προσέλευση ξεκίνησε γύρω στις 9 το βράδυ και μέσα σε διάστημα μίας ώρας η μικρή αυτη πλατεία είχε γεμίσει. Γύρω στις 22:00, ομάδες νεαρών άρχισαν να τοποθετουν πρόχειρα "οδοφράγματα", σέρνοντας τους κάδους απορριμμάτων στις συμβολες των οδών που οδηγούν στην πλατεία, προκειμένου να αποθαρρύνουν τους οδηγούς των Ι.Χ να προσεγγίσουν. Από ένα σημείο και μετά, πρόσβαση είχαν μόνο "φτιαγμένα" αυτοκίνητα με θορυβώδη ηχοσυστήματα, που έπαιζαν στη διαπασών, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό ειναι ότι μεταξυ 11 το βράδυ και 1 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό κεντρο της Άμεσης Δράσεως, οπως κι αυτο του Α.Τ Κυψέλης, δεχθηκαν "βομβαρδισμό" κλήσεων από εξαγριωμένους πολίτες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας και στις γύρω γειτονιές, ωστόσο δεν υπήρξε καμιά απολύτως παρέμβαση από την πλευρά των Αρχών.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο αυξανόταν η ροή του κόσμου και λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, δίχως υπερβολή, συγχρωτιζονταν στην πλατεία γύρω στα 1.000 άτομα. Το κεντρικό μνημείο της Αγίου Γεωργίου, ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμενους έρωτες και τους τέσσερις φανούς ειχε μετατραπεί σε δημόσιο ουρητηριο και η δυσωδία έγινε έντονη μετά τις 2 τα ξημερωματα.

Εκατοντάδες κουτάκια μπύρας πεταμένα στο πλακόστρωτο, μαζί με άλλα τόσα αποτσίγαρα, συνέθεσαν το σκηνικό θλίψης με το πρώτο φως της ημέρας.

Ειδήσεις σήμερα

Τα «κορωνοπάρτι» στις πλατείες φέρνουν πιο κοντά το άνοιγμα της εστίασης - Τα σενάρια για σχολεία, μετακινήσεις, εκκλησίες

Παιδοφιλία και βιασμοί: Στο μυαλό του βιαστή

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα, Κυριακή - Δείτε πού θα σημειωθούν λασποβροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης