Έκκληση δικαστικής υπαλλήλου μέσα από ΜΕΘ να εμβολιαστούν οι δικαστές και συνάδελφοί της

Έκκληση δικαστικής υπαλλήλου μέσα από ΜΕΘ να εμβολιαστούν οι δικαστές και συνάδελφοί της

Ανοικτή επιστολή προς στους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας

meth-65
Μέσα από την Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Βόλου που βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο η δικαστική υπάλληλος Ροζαλία Κιτζατίδου απευθύνει ανοικτή επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας Κωνσταντίνο Τσιάρα και Βασίλη Κικίλια, αντίστοιχα κάνοντας έκκληση, να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό, των δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

Μέσα από την επιστολή της η δικαστική υπάλληλος, πλέον του ότι εκπέμπει μια ανθρωπιά και ένα πόνο ψυχής και ζωής, επισημαίνει ότι ελάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον COVID-19, αλλά παρ΄ όλα αυτά, λόγω του μεγάλου συνωστισμού στο δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, νόσησε και τώρα ζει το δικό της δράμα, αλλά και άλλων ανθρώπων «πολλοί από τους οποίους δεν το άντεξαν και τους έβλεπα να ΄΄φεύγουν ΄΄ κάθε μέρα, ακριβώς δίπλα μου».

Καθημερινά, σημειώνει στην επιστολή της, δίνει μάχη επιβίωσης για τη ζωή της και ζει με την αγωνία στο κατακόρυφο.

Υπογραμμίζει ότι όλο αυτό το διάστημα νοσηλείας της δεν γνωρίζει τι κάνει η υπέργηρη μητέρα της που έμεινε μόνη ξαφνικά χωρίς βοήθεια και τι κάνει η κόρη της που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Κλείνοντας την επιστολή της, ζητάει από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς να αναγνωρίσουν «τους αυξημένους κινδύνους που βιώνουμε κάθε μέρα στο χώρο εργασίας μας και προτάξτε τον εμβολιασμό μας, έτσι ώστε ποτέ κανείς συνάδελφός μου μη νιώσει αυτό το μαρτύριο Μ.Ε.Θ.».

Η ανοικτή επιστολή της δικαστικής υπαλλήλου έχει ως εξής:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΚΙΤΖΑΤΙΔΟΥ ,

Δικαστικής Υπαλλήλου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου

ΠΡΟΣ

1. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κωνσταντίνο Τσιάρα.

2. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Βασίλη Κικίλια.

Κύριοι Υπουργοί,

Παίρνω το θάρρος και σας απευθύνω αυτή την επιστολή, μέσα από την Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Βόλου, στο οποίο βρίσκομαι από τις 18/3/2021.

Εργάζομαι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στο τμήμα Εκτέλεσης ποινών, ένα τμήμα με καθημερινή επαφή με πολίτες, δικηγόρους, κρατούμενους και άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλο το διάστημα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, εργαζόμουν με διπλή μάσκα, με όλα τα μέτρα προστασίας που όριζαν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ακόμα και για τα απαραίτητα ψώνια του σπιτιού μου, από το Μάρτιο πέρυσι, χρησιμοποιούσα τις ηλεκτρονικές παραγγελίες. Όλα αυτά για την προστασία της δικής μου υγείας αλλά και της υπέργηρης μητέρας μου που ζούμε μαζί.

Παρ΄ όλα αυτά τα μέτρα στις 11/3/2021 διαγνώστηκα θετική στον covid-19. Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει το μαρτύριο και ο αγώνας μου.

Στις 17/3/2021 έκανα εισαγωγή στο Νοσοκομείο Βόλου, σε κλινική με θάλαμο αρνητικής πίεσης, με όλα τα γνωστά επώδυνα συμπτώματα.

Στις 20/3/2021 έχοντας δύσπνοια και χαμηλό οξυγόνο, έγινε εισαγωγή μου στην Μ.Α.Φ. του Νοσοκομείου και από 24/3/2021 με κλειστή μάσκα διαστολής πνευμόνων, οδηγήθηκα στη Μ.Ε.Θ. covid-19, όπου και παρέμεινα μέχρι και τις 7/4/2021, οπότε και μεταφέρθηκα σε Μ.Ε.Θ. για άτομα χωρίς covid-19.

Όλο αυτό το διάστημα, δεν γνώριζα, τι κάνει η υπέργηρη μητέρα μου που έμεινε μόνη ξαφνικά χωρίς βοήθεια, τι κάνει η κόρη μου που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και βέβαια όσο ήμουν σε θάλαμο ή Μ.Α.Φ. έδινα καθημερινές μάχες για τη ζωή μου με την αγωνία στο κατακόρυφο.

Είστε γιατροί και μπορείτε να το καταλάβετε αυτό το χρονικό του μαρτυρίου. Δικό μου αλλά και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους δεν το άντεξαν και τους έβλεπα να ΄΄φεύγουν ΄΄ κάθε μέρα, ακριβώς δίπλα μου.

Κύριοι Υπουργοί,

Διαβάζω για την ανάγκη της πλήρους επαναλειτουργίας των δικαστηρίων η οποία μπορεί να είναι δικαιολογημένη. Σε μια υπηρεσία όμως όπως τα Δικαστήρια, όπου καθημερινά συρρέουν χιλιάδες πολίτες διαφόρων ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και που είναι αναπόφευκτη η αυτοπρόσωπη παρουσία μας, η κοινωνική επαφή και ο συγχρωτισμός και μάλιστα σε Δικαστικά κτήρια, νεοκλασικά τα περισσότερα, που έχουν ελλιπή συστήματα αερισμού, κοινόχρηστων και αύλειων χώρων, την επαναλειτουργία πρέπει να την αντιμετωπίσετε με ευθύνη και προγραμματισμό.

Σας κάνω έκκληση, λοιπόν, μέσω αυτής της επιστολής μου, να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό, σε όσους Δικαστικούς Υπαλλήλους και Δικαστικούς Λειτουργούς το επιθυμούν και οι οποίοι δεν υπερβαίνουν τις 10.000.

Δεν είμαστε φυγόπονοι οι Δικαστικοί υπάλληλοι και θέλουμε να στηρίξουμε την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων.

Αναγνωρίστε όμως τους αυξημένους κινδύνους που βιώνουμε κάθε μέρα στο χώρο εργασίας μας και προτάξτε τον εμβολιασμό μας. Έτσι ώστε ποτέ κανείς συνάδελφός μου μη νιώσει αυτό το μαρτύριο της Μ.Ε.Θ.

Νοσοκομείου Βόλου 9/4/2021

Με τιμή

Ροζαλία Κιτζατίδου»

Ειδήσεις σήμερα:

Στάνισλαβ Τριφόνοφ: Ο τηλεαστέρας που μπαίνει στη Βουλή και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πάνω από 17.800 οι μολύνσεις - Υπέκυψαν 104 ασθενείς σε μία μέρα

Με «πιλότο» τα λύκεια το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης