Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο - Δείτε χάρτες, βίντεο

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο - Δείτε χάρτες, βίντεο

Καιρός σήμερα: Βελτιωμένος με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες

stiles
Για σήμερα Παρασκευή, στο Αιγαίο και προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια.

Γενικά αίθριος λοιπόν, θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα ανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Ο καιρός - Τι πρέπει να ξέρεις

-Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας
-Η θερμοκρασία το από την Κυριακή θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
-Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες και θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή

Κλείσιμο
Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Ο καιρός στην Αθήνα από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παγετός το πρωί - Δείτε χάρτη

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, το πρωί της Παρασκευής 09/04. Όπως προκύπτει από αυτόν. η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας και ήταν ίση με -8.4 βαθμούς Κελσίου.

krio_meteo
Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

saturday_europe

sabbato_greece


Για σήμερα τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει κυρίως για την Εύβοια και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο από 0 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 15, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 13, στις Κυκλάδες από 7 έως 15 και στα Δωδεκάνησα και στη Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

παρασκευη_θερμ


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.





ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-04-2021

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

σαββατο


ΚΥΡΙΑΚΗ 11-04-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

κυριακη



Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Ημέρα αποφάσεων για μέτρα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και εμβόλιο AstraZeneca

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ, τράβηξε τον σωλήνα!

Ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για λήξεις συμβολαίων και αυξήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης