Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news τα δήθεν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news τα δήθεν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

Πώς η ενεργοποίηση του Google Translate από ελληνικά σε ελληνικά δημιουργεί τα ορθογραφικά λάθη – Αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτησή του στο twitter o Νάσος Ηλιόπουλος μετά την αποκάλυψη της απάτης

fakenews
Για «ανηλεή πόλεμο του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests» κάνει λόγο το Παρατηρητήριο της ΝΔ, που κάνει λόγο για fake news για την πλατφόρμα όπου οι φαρμακοποιοί διασταυρώνουν τον ΑΜΚΑ για τη δωρεάν χορήγησή τους.

Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

«Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ», εξηγεί το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας και οπτικά παραδείγματα.


paratiritirio
paratiritirio1


Αναλυτικά το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ αναφέρει:


Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους.

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηλιόπουλος απέσυρε το tweet

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος όταν έγινε σαφές πως τα... ορθογραφικά λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών δεν οφείλονταν σε δυσλειτουργία του συστήματος αλλά στην ενεργοποίηση του google translate αναγκάστηκε να αποσύρει τη σχετική ανάρτησή του.


Κλείσιμο
Χαμός στο Twitter από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν 

Από νωρίς το πρωί, στη ζωή των χρηστών του twitter είχε επανέλθει το «#Σκοιλ_Ελικικού», κατακτώντας και πάλι μία θέση στα πρώτα trends.

Αιτία του hashtag ήταν κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν ληφθεί από την εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης και συγκεκριμένα από την πλατφόρμα χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ, με στόχο να χορηγήσουν τα self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου.

Σύμφωνα με χρήστες, που καταλογίζουν προχειρότητα στους κατασκευαστές του συστήματος, σε ορισμένους υπολογιστές εμφανίστηκε το εξής μήνυμα:  «ο μαθημένος ΑΜΚΑ όχι πληροί τα διάφορα παραλαβής αυτο-δοκιμή».





Πάντως άλλοι χρήστες μιλούν για fake news, λέγοντας ότι οι ακατανόητες φράσεις οφείλονται στη μετάφραση σελίδας στον Google Chrome, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα μπερδεμένα μηνύματα.



Ανάλογη εξήγηση έδωσε και το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα ορθογραφικά λάθη και οι προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα προκύπτουν «με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.228 τα νέα κρούσματα - 776 οι διασωληνωμένοι, 73 θάνατοι 

Folli Follie: Να δικαστεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου για παραποιημένους ισολογισμούς ζητά η εισαγγελέας 

Μητσοτάκης: Καταφέραμε και ξεπεράσαμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης