Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από δικηγόρους, λογιστές και μηχανικούς

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από δικηγόρους, λογιστές και μηχανικούς

Μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους στα δικαστήρια ζητούν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης – Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

poreia_thessaloniki
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν δικηγόροι, λογιστές και μηχανικοί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, τα μέλη της επιτροπής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων ζητούν μεταξύ άλλων να ληφθούν μέτρα με προσλήψεις υπαλλήλων, διορισμούς δικαστών και αναβάθμιση των δικαστικών κτηρίων, προκειμένου η επιστροφή τους στα δικαστήρια να είναι ασφαλής.

Παράλληλα, διεκδικούν από κοινού να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στελέχωση των ΜΕΘ και πραγματική επίταξη των δομών του ιδιωτικού συστήματος υγείας.

thessaloniki_poreia1


Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι επίσης να υπάρξουν μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές – απαλλαγή και όχι αναστολή για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αναστολή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης, να υπάρξει αναστολή καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες για όσο διαρκέσουν τα μέτρα, με αντίστοιχη παράταση της ρύθμισης και χωρίς αυτή να χάνεται και αποζημιώσεις στους μισθωτούς και δικηγόρους με μπλοκάκι, στους «συνεργάτες» ύψους 800 € μηνιαίως και στους ασκούμενους ύψους 534 € το μήνα από τον εργοδότη και το κράτος.

thessaloniki_poreia2
thessaloniki_poreia3


Ειδήσεις σήμερα:

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Παππά για Καλογρίτσα - Σιωπή για Πολάκη


«Εκτοξεύθηκαν» στα 4.340 τα νέα κρούσματα - Τα 2.097 εντοπίστηκαν στην Αττική


Διώρυγα του Σουέζ: Συγχαρητήριο μήνυμα από ΕΕ για την επίλυση του προβλήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης