Η ταπισερί της «Σχολής των Αθηνών» στη Βουλή για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

Η ταπισερί της «Σχολής των Αθηνών» στη Βουλή για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

Κοσμεί από το 1879 την αίθουσα της Ολομέλειας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης - Απεικονίζει όλους τους Έλληνες φιλοσόφους μαζί στην αρχαία Αθήνα.

sxoli_ton_athinon
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες στη Βουλή για την υποδοχή της περίφημης ταπισερί «Σχολή των Αθηνών». Πρόκειται για έναν εθνικό θησαυρό της Γαλλίας ο οποίος πρόκειται να τοποθετηθεί έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Το έργο τέχνης του 17ου αιώνα κοσμούσε από το 1879 τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και θα έρθει στη χώρα μας τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα δανειστεί στην Ελλάδα για έναν χρόνο ενώ για το εν λόγω ζήτημα υπήρξε και επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του Γάλλου ομολόγου του Ρίτσαρντ Φεράντ. 

Η «Σχολή των Αθηνών», θα είναι δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας προς την Ελλάδα, επ' αφορμή της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και απεικονίζει τους αρχαίους φιλοσόφους της Αθήνας να κάθονται αντικριστά. ΄Σημειώνεται πως στην έκθεση του πρώτου ορόφου του Κοινοβουλίου θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση «η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας».

Πρόκειται για τον πιο γνωστό πίνακα με θέμα την Επανάσταση του 1821 που φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο Νικηφόρο Λύτρα. Μάλιστα για να καταφέρει να τελειώσει το έργο του ο Νικηφόρος Λύτρας βασίστηκε στις διηγήσεις του  στρατηγού Κωνσταντίνου Κανάρη. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ουγγαρία: Το κόμμα του Όρμπαν αποχωρεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Τροχαίο στη Βουλή: Συγκλονίζει η σύζυγος του άντρα στον οποίο «χτυπά» η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα

Ιταλία: Ο Nτράγκι ανακοίνωσε την επανέναρξη των εμβολιασμών με AstraZeneca - Σχεδόν 25.000 τα νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης