Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής - Ανατροπή στα σχέδια για μεταφορά ασθενών στη Χαλκίδα

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής - Ανατροπή στα σχέδια για μεταφορά ασθενών στη Χαλκίδα

Έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία και το Σάββατο - Έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές ασθενών Covid 19 στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο -  Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% - Αυξήθηκαν κατά 20% οι διασωληνωμένοι σε μια εβδομάδα

entatiki_swtiria_main
Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πιέζει ασφυκτικά το Σύστημα Υγείας.

Στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής μόνο μία από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμη.

Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, η αύξηση όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε περίπου 20% (ήταν 391 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ η αντίστοιχη αύξηση στους θανάτους είναι ακόμα μεγαλύτερη και ανέρχεται στο 50% (από 36 την προηγούμενη Κυριακή, 54 σήμερα).

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε.

Παρά τις πληροφορίες οτι στη «μάχη» για την αποφόρτιση της Αττικής μπαίνουν και νοσοκομεία κοντινών περιοχών, όπως της Χαλκίδας, τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Διακομιδες στο νοσοκομείο Χαλκίδας δεν γίνονται

Περιλήφθηκαν στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, λόγω της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, διακομιδες από κάποια νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Λαϊκό, προς το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ωστόσο σχεδόν αμέσως σταμάτησαν λόγω της άρνησης των ασθενών να νοσηλευτούν σε άλλο νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Επίσης, προσκόμματα προέκυψαν και για τις διακομιδες που περιελάμβανε ο σχεδιασμός αλλά με αντίθετη κατεύθυνση, από Χαλκίδα προς Αττική. Κατά πληροφορίες, συζητήθηκε την Κυριακή να μεταφερθούν 20 ασθενείς non Covid-19 από το νοσοκομείο Χαλκίδας προς Αττική, στο Ντυνάν, ώστε να νοσηλευσει περισσότερα covid 19 περιστατικά, ωστόσο ούτε αυτό ευδοκίμησε.

Γενικώς καταγράφονται διάφορες δυσκολίες και δυσλειτουργίες στο ΕΣΎ που δεν βοηθούν σε αποσυμπίεση των νοσοκομείων. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι σε αρκετά νοσοκομεία αναμένεται να αναπτυχθούν ραντζα.

Σε εξέλιξη, στο μεταξύ βρίσκεται διαπραγμάτευση για την παροχή ιδιωτικών κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό, με όλα τα σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι, ανάμεσα σε αυτά και αυτό της επίταξης.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία και το Σάββατο έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές μόνο ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Η πίεση αναμένεται να συνεχιστεί κάτι που υποδηλώνει και ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. 466 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός που καταγράφηκε τελευταία φορά στις 28 Δεκεμβρίου του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τελευταίο 24ωρο έγιναν 429 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας ενώ σημαντική είναι η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών οι οποίοι έφτασαν τους 466 αλλά και των θανάτων που ανήλθαν σε 53 το τελευταίο 24ωρο.

Η πιο δύσκολια εφημερία - Πυρετός συσκέψεων 

Εκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την επιδημία, πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής υπό τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασιλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι επικεφαλης των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, κ.κ. Παναγιώτης Στάθης και Χρήστος Ροϊλός, και ο διοικητής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου. Η χθεσινή εφημερία στο Λεκανοπέδιο ήταν πολύ δύσκολη -έγιναν 276 εισαγωγές ασθενών, ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός εισαγωγών. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ από τα περιστατικά κορωνοϊού, γεγονός που κρατά σε ύψιστη επιφυλακή τους αρμόδιους στο υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Κρίσι Τέιγκεν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποβάλει!

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σλοβακία: Ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν σε Πολωνία και Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης