Τραγωδία στον Όλυμπο: «Η χιονοστιβάδα τους πρόλαβε στην κατάβαση» λέει ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ

Τραγωδία στον Όλυμπο: «Η χιονοστιβάδα τους πρόλαβε στην κατάβαση» λέει ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ

Όλα όσα είπε στο protothema.gr ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των γιατρών που έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο 

202101290830464538
Σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο τρίτος της παρέας των δυο γιατρών που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση Ξερολάκι στον Όλυμπο, το μεσημέρι της Πέμπτης, που είδε τους δυο φίλους του να θάβονται στο χιόνι. Ο άνθρωπος αυτός, προσπαθούσε με τα χέρια και με ό,τι είχε μαζί του να ξεθάψει τον έναν φίλο του, όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης Σπύρου αξιωματικός της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Όπως είπε ο κ. Σπύρου: «Όταν ειδοποιηθήκαμε γνωρίζαμε ότι πάμε για την διάσωση τριών ατόμων, στην πορεία μάθαμε ότι ο ένας είχε σωθεί. Φθάνοντας μας ενημέρωσαν ότι το super puma τους είχε εντοπίσει, ενώ ο άνθρωπος που είχε σωθεί έσκαβε κάνοντας προσπάθειες να βγάλει από το χιόνι το φίλο του. Φθάνοντας οι συνάδελφοι στο σημείο τον είδαν που προσπαθούσε μόνος του. Το ελικόπτερο έδωσε το στίγμα για τον δεύτερο άνθρωπο όπου ασχοληθήκαμε με αυτόν. Ήταν θαμμένος ούτε μέτρο κάτω από το χιόνι χωρίς αισθήσεις. Τον βγάλαμε και τον μεταφέραμε μέχρι στο σημείο όπου είχαμε τα οχήματα και από εκεί σε κεντρικό δρόμο όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά περιστατικά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες δραστηριοποιούνται στα extreme sports. «Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και όλοι θέλουν να απολαύσουν αυτό το σπορ εκτός πίστας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πληροφορίες μας λένε ότι η χιονοστιβάδα τους πρόλαβε στην κατάβαση. Κατέβαιναν σε απάτητο χιόνι και ίσως η κατάβασή τους να προκάλεσε τη χιονοστιβάδα η οποία για τα ελληνικά δεδομένα ήταν αρκετά μεγάλη. Προφανώς ο άνθρωπος που σώθηκε να αντιλήφθηκε κάτι και να βγήκε εκτός του ρεύματος της χιονοστιβάδας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Φυσικά δεν είναι τόσο συνηθισμένα όπως για παράδειγμα στις Άλπεις, αλλά έχουμε και εδώ και αυτό γιατί έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται με αυτά τα extreme sports, που έχουν μπει στον ελληνικό τρόπο ζωής. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν ειδικά το χιόνι είναι φρέσκο και έχει πέσει πάνω από παλιό χιόνι».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σάλος και αγωγές κατά της Robinhood μετά την αναστολή συναλλαγών στη μετοχή της GameStop

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

H EE έδωσε στη δημοσιότητα «λογοκριμένο» το συμβόλαιο με την AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης