Τραγωδία στον Όλυμπο: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών

Τραγωδία στον Όλυμπο: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών

Ποιοι ήταν οι δύο γιατροί που εργάζονταν στη ΜΕΘ του Γενικού νοσοκομείου, στη 1η γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό - «Ο κόσμος να απέχει από τα βουνά όταν έχει πολύ χιόνι γιατί είναι απίστευτα επικίνδυνο» λέει στο protothema.gr οδηγός βουνού στον Όλυμπο

orivasia
Στο βουνό μαθαίνεις να προσδοκάς το απροσδόκητο. Στο βουνό ψέματα δεν χωράνε. Διδάσκεσαι προσοχή, αυτοκυριαρχία και σου ζητείται μετριοφροσύνη στο όνομα της φύσης. Σε αυτές τις φράσεις συμπυκνώνεται η φιλοσοφία των περισσότερων ορειβατών, που τολμούν την κατάκτηση μιας κορυφής ή την απόλαυση μιας κατάβασης στις χιονισμένες βουνοκορφές. Για μια τέτοια κατάβαση ξεκίνησαν χθες, στο ρεπό τους, οι δύο γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης και Θεόδωρος Χατζόπουλος, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν τους πλάκωσε, μαζί με ακόμη έναν συνοδοιπόρο τους, χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

tilemachos
Ο άτυχος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης


Η κατάθεση που θα δώσει ο επιζών ορειβάτης-σκιέρ θα ρίξει φως στο πως έγινε το τραγικό περιστατικό το οποίο βύθισε στο πένθος το θεσσαλικό κάμπο της Λάρισας, από τον αδόκητο θάνατο των δύο εξαιρετικών γιατρών, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον κορωνοϊό. Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει μαζί και με άλλες ομάδες των τριών ατόμων για σκι στον Όλυμπο. Στην περιοχή Ξερολάκκι, στην κόψη του Ναούμ, όπως λέγεται και που οι γνωρίζοντες την περιοχή την χαρακτηρίζουν παγίδα θανάτου όταν το χιόνι που έχει πέσει είναι αρκετό σε ποσότητα, «ξεκόλλησαν» οι χιονισμένες πλαγιές με αποτέλεσμα το κύμα χιονιού να καταπλακώσει τους τρεις φίλους. Ο ένας κατάφερε να βγει από το χιόνι, οι δυο γιατροί όμως δεν τα κατάφεραν.

zafeiridistilemachos
Ο άτυχος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης


Κλείσιμο
Μιλώντας στο protothema.gr ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής καταφυγίου και οδηγός βουνού στον Όλυμπο, εξήγησε ότι όταν τα βουνά είναι φορτωμένα με χιόνι καλό είναι ο κόσμος να απέχει από τις δραστηριότητες. «Ενημερώθηκα για το τραγικό συμβάν, γιατί δεν είμαι στον Όλυμπο. Είμαι στο Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, όπου προχθές στο χιονοδρομικό σκοτώθηκε ένα παιδάκι όταν χιονοστιβάδα το έριξε σε κάτι δέντρα. Θέλει μεγάλη προσοχή αυτές τις ημέρες, γιατί «φόρτωσαν» τα βουνά με χιόνι. Εκεί, στον Όλυμπο, η εκτίμησή μου για το τραγικό περιστατικό είναι ότι εκεί που υπάρχει ένα ορειβατικό πέρασμα για σκι, που το λέμε λούκι του Ξερολακίου, θα φόρτωσε πολύ χιόνι. Και ξεκόλλησαν οι πλαγιές που καταλήγουν στο λούκι και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει ο κόσμος να απέχει από τα βουνά όταν έχει πάρα πολύ χιόνι γιατί είναι απίστευτα επικίνδυνο».

θεοδωροσ-χατζοπουλος
Ο άτυχος γιατρός Θεόδωρος Χατζόπουλος


Ο θάνατος των δύο γιατρών βύθισε στο πένθος τις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι δυο τους αγαπούσαν την ορειβασία και το σκι. Προέρχονταν από εφημερία στο νοσοκομείο και είχαν αποφασίσει στο ρεπό τους που ήταν χθες να πήγαιναν για το αγαπημένο τους χόμπι. Μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός ανέφερε ότι ο Τηλέμαχος δεν ήταν πρωτάρης και μάλιστα ήταν και δάσκαλος στο σκι. Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο καλοί γιατροί ήταν και πόσο θα λείψουν και στην ΜΕΘ τώρα ειδικά με την πανδημία του κορωνοϊού. «Δεν θα χάσει μόνο η Λάρισα δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή. Ο Τηλέμαχος ήταν γιατρός του τμήματός μας και ο Θοδωρής με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είχε πάρει απόσπαση στη ΜΕΘ και βοήθησε ένα σωρό κόσμο. Ο Τηλέμαχος ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει».

χατζοπουλοσ3
Ο άτυχος γιατρός Θεόδωρος Χατζόπουλος

Το πάθος και των δυο γιατρών για το σκι ήταν μεγάλο και το απολάμβαναν εδώ και χρόνια. Όπως εξήγησε ο κ. Κομνός ήταν μετά από εφημερία και είχαν ρεπό. «Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα». Ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης ήταν παθολόγος εντατικολόγος και ο Θεόδωρος Χατζόπουλος αναισθησιολόγος.

Δείτε βίντεο: Όλυμπος: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών
Όλυμπος: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών



Ειδήσεις σήμερα

«Κόκκινη κάρτα» στη Αττική έδειξαν οι ειδικοί: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα

Βραζιλία: Σκότωσε τη γυναίκα του για βίντεο που ανέβασε στο TikTοκ


ΟΗΕ: Καλεί ΗΠΑ και Ιράν να εργαστούν για να βρεθεί λύση στη συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης