Ελεγκτικό Συνέδριο: Νέα αντιπρόεδρος η Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη

Ελεγκτικό Συνέδριο: Νέα αντιπρόεδρος η Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη

H Eυαγγελία - Ελισάβετ Κουλουμπίνη τοποθετείται στη συγκεκριμένη θέση κατόπιν απόφασης του υπουργικού συμβουλίου

elegktiko_synedrio
Νέα αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η 57χρονη Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη, η οποία θα παραμείνει στο δικαστικό σώμα έως τον Ιούνιο του 2031. Ειδικότερα, σήμερα, το υπουργικό Συμβούλιο (μετά την αύξηση κατά μία των θέσεων των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου) ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα για την τοποθέτηση της σύμβουλου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κυρίας Κουλουμπίνης, στη θέση της αντιπροέδρου.

Η νέα αντιπρόεδρος του Ε.Σ. γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά ηλικίας 23 και 21 ετών, ενώ μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έλαβε το πτυχίο της τον Απρίλιο του 1987 και συνέχισε την μετεκπαίδευσή της (1988-1990) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Τμήμα Διοικητικής Δικαιοσύνης), ενώ στο μεσοδιάστημα το 1989 έλαβε την άδεια δικηγόρου. Παράλληλα, είναι υποψήφια διδάκτωρ Νομικής στο ΕΚΠΑ με θέμα «Η αρχή της αναλογικότητας ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το Σεπτέμβριο του 1990 με το βαθμό της εισηγήτριας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 1998 προήχθη σε πάρεδρο και τον Οκτώβριο του 2006 σε σύμβουλο του Ε.Σ. Σήμερα, υπηρετεί στο νέο Τμήμα Ελέγχων που ιδρύθηκε με το νόμο 4700/2020.

Έχει διατελέσει μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας και του Ειδικού Δικαστηρίου επίλυσης διαφορών του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Έχει διδάξει, κατ΄ επανάληψη, στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκη).

Κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2011 διετέλεσα επιθεωρήτρια των υπηρεσιών επιτρόπων του Ε.Σ. στην Αθήνα και πανελλαδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες. Παράλληλα, πλούσιο είναι και το συγγραφικό της έργο με 19 δημοσιεύσεις άρθρων και μελετών σε νομικά περιοδικά. Τέλος, έντονη είναι και η συμμετοχή της συλλογικά έργα (συνολικά επτά).


Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερρακάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Εξασφαλισμένα τα ραντεβού των εμβολίων που έχουν ήδη προγραμματιστεί

Πάτρα: Συνελήφθη ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή δολοφονίας του 27χρονου Μάριου

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον - Νεκρή ανασύρθηκε μία γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης