Λίβανος: Επέστρεψε στην Ελλάδα δυο εικόνες του 18ου αιώνα που είχαν κλαπεί από έκθεση
Οι εικόνες είχαν κλαπεί σε έκθεση το 2016 στην Αθήνα - Αναπαριστούν τον Ιησού και την Παρθένο Μαρία - Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα οι δράστες
ΟΛίβανος επέστρεψε στην Ελλάδα δύο εικόνες του 18ου αιώνα που αναπαριστούν τον Ιησού και την Παρθένο Μαρία, οι οποίες κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια δημοπρασίας σε λιβανικό έδαφος, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Οι δύο εικόνες, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, «είχαν κλαπεί σε έκθεση το 2016 στην Αθήνα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η έρευνα που διεξάγεται στον Λίβανο δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής ούτε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο έργα τέχνης εισήλθαν στον Λίβανο.
Ομως το πρόσωπο που θέλησε να αγοράσει τις δύο εικόνες κατά την διάρκεια δημοπρασίας στον Λίβανο ανακρίθηκε καθώς προσπαθούσε να τις μεταφέρει στην Γερμανία για να τις μεταπωλήσει, σύμφωνα με την δικαστική πηγή.
Τα δύο έργα τέχνης παραδόθηκαν σήμερα από τις λιβανικές δικαστικές αρχές στην πρεσβευτή της Ελλάδας στην Βηρυτό Αικατερίνη Φουντουλάκη.
Διαθέτει 5 ακαδημαϊκές σχολές και 10 πανεπιστημιακά προγράμματα - Πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στη βρετανική τριτοβάθμια εκπαίδευση, με χιλιάδες αποφοίτους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.