Εξιχνιάστηκε η κλοπή ΑΤΜ από τον Αμπελώνα Λάρισας

Εξιχνιάστηκε η κλοπή ΑΤΜ από τον Αμπελώνα Λάρισας

 Συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης - Οι άλλοι δύο  είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού

Speira-ATM
Έξι μέλη της σπείρας των Ρομά που είχαν ρημάξει τα ΑΤΜ και τους κερματοδέκτες πρατηρίων καυσίμων στην Φθιώτιδα και την Θεσσαλία και τα «ξεφορτώνονταν» μαζί με τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στην κοίτη του Σπερχειού, είχαν ξηλώσει και ένα ΑΤΜ στον Αμπελώνα Λάρισας, τον περασμένο Απρίλιο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Ασφάλειας Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοί τους του τμήματος Τυρνάβου και της Ασφάλειας Λαμίας, συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Δύο από αυτούς ηλικίας 34 και 35 χρόνων συνελήφθησαν στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη Φθιώτιδας, ενώ άλλοι δυο συνελήφθησαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Τύρναβο.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους στην κλοπή του ΑΤΜ ηλικίας 34 και 25 χρόνων από την Ανθήλη είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και άλλα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαρθρωθεί ενώ άλλα έξι έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Απριλίου, οι έξι Ρομά εμβόλισαν με κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό την πρόσοψη του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα και άρπαξαν το ΑΤΜ, το οποίο μετέφεραν σε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου όπου το παραβίασαν, άρπαξαν από το εσωτερικό του 10.000 ευρώ, το εγκατέλειψαν μαζί με το κλεμμένο φορτηγό και διέφυγαν με δύο άλλα οχήματα.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Λαμίας και Λάρισας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, όπως και στους δύο φυλακισμένους συνεργούς τους. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες κλοπές.



Ειδήσεις σήμερα  

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία

Πολιτική κόντρα και δυσφορία για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών και κρατικών στελεχών

Ο Νετανιάχου υποδέχτηκε στο Τελ Αβίβ τον πρώην κατάσκοπό του Ισραήλ στις ΗΠΑ (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης