Κρήτη: Θλίψη για τον 22χρονο ορειβάτη που σκοτώθηκε στον Ψηλορείτη - Το χρονικό της τραγωδίας

Κρήτη: Θλίψη για τον 22χρονο ορειβάτη που σκοτώθηκε στον Ψηλορείτη - Το χρονικό της τραγωδίας

Μία παρέα πήγε για ορειβασία, οι δύο έχασαν τον προσανατολισμό τους - Έπεσαν από μεγάλο ύψος και ο ένας κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές

kriti-511
Τραγική κατάληξη με έναν νεκρό είχε η ορειβασία μίας παρέας φίλων στον Ψηλορείτη στην Κρήτη, ανήμερα των Θεοφανίων.

Τα πέντε άτομα θέλησαν να κάνουν μια εκδρομή από το καταφύγιο λάκκος Μυγερού έως τη βόρεια πλαγιά του βουνού, σε ένα σημείο όμως που δεν το βλέπει ιδιαίτερα ο ήλιος και το χιόνι είχε μετατραπεί σε πάγο.

Οι τρεις της παρέας αποχώρησαν νωρίς και επέστρεψαν στο καταφύγιο, ωστόσο οι δύο νέοι, 20 και 21 ετών έχασαν τον προσανατολισμό τους. Και οι δύο λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους έπεσαν από μεγάλο ύψος. Ο ένας, 20 ετών, ήταν εκείνος που με το κινητό του ενημέρωσε τις αρχές και έδωσε το στίγμα για το που βρίσκονται οι αγνοούμενοι, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24.gr, Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, στις 17.50 το απόγευμα της Τετάρτης ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για τραυματισμένο άτομο σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη.

«Αμέσως επικοινωνήσαμε μαζί του, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη θέση που βρίσκεται προκειμένου να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο» ανέφερε ο κ. Μπουντουράκης. Ο κ. Μπουντουράκης σημείωσε πως συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 άτομα και 9 πυροσβεστικά οχήματα.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε σοκ λόγω ψύχους έπειτα από δύο σχεδόν ώρες εντόπισαν και τον δεύτερο νεαρό ορειβάτη, 20 ετών, ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr, ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης, «αυτή την εποχή οι στράτες στον Ψηλορείτη είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες, ειδικά για μη έμπειρα άτομα και επίσης όταν αυτά δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δυστυχώς βρήκαμε τον νεκρό λίγο πιο μακριά από τον τραυματία που μας έδωσε το στίγμα για το πού βρίσκονται».

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο 21χρονος τραυματίας

Κλείσιμο
Μιλώντας στο Creta24.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, ανέφερε πως ο νεαρός τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία ενώ η αξονική στην οποία υπεβλήθη έδειξε ότι είχε υποστεί θλάση στον εγκέφαλο, κάταγμα αριστερού μηριαίου και αριστερής ωμοπλάτης. Το βράδυ της Τετάρτης εισήχθη στο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, η ζωή του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Δήμαρχος Ανωγείων για την τραγωδία στον Ψηλορείτη: Έκκληση να μην δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας

«Είναι ένα τραγικό γεγονός», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης προσθέτοντας πως «το κρίσιμο σημείο της τραγωδίας ήταν ότι μάλλον κάποια στιγμή η ομάδα αποκόπηκε. Υπάρχουν σημεία στο βουνό που είναι επικίνδυνα».

Ο κ. Κεφαλογιάννης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην «δοκιμάζουν» τις δυνάμεις τους επιχειρώντας ανάβαση σε δύσβατα σημεία του ορεινού όγκου.

«Όταν η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν και υπάρχει πάγος, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Η περίοδος αυτή είναι περίεργη γιατί μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την ανάβαση με ηλιοφάνεια αλλά μόλις πέσει η νύχτα οι θερμοκρασίες υποχωρούν κάτω από το μηδέν, δημιουργείται πάγος και υπάρχουν σημεία επικίνδυνα ακόμη και για έμπειρους αναβάτες», επεσήμανε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Φωτογραφία: creta24.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Βοήθησαν αστυνομικοί στην εισβολή στο Καπιτωλίο; - Βίντεο δείχνει να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα!

Η Γερουσία επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση - Δείτε live

Φώτα: Κραυγή αγωνίας από τους επιστήμονες για τα «ιερά παρατράγουδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης