Μύκονος: Πρόστιμο €10.000 σε επιχειρηματία που λειτουργούσε το εστιατόριό του εν μέσω lockdown

Μύκονος: Πρόστιμο €10.000 σε επιχειρηματία που λειτουργούσε το εστιατόριό του εν μέσω lockdown

Τί ζητούσε από τους πελάτες ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ασιατικές γεύσεις δίπλα στο κύμα, χωρίς να ανησυχούν για πιθανό έλεγχο

mykonos_3
Υπεράνω Νόμου, αψηφώντας μέτρα και συστάσεις ενήργησε ενας Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φημισμένου παραθαλάσσιου εστιατορίου στην περιοχή Όρνος στη Μύκονο.

Ο εστιάτορας είχε τη φαεινή ιδέα να λειτουργήσει το μαγαζί του εν μέσω πανδημίας, παρά την επιβολή του lockdown, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι πίσω απο το κατάστημα βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που ο ίδιος διαχειρίζεται τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο επιχειρηματίας ζητούσε απο τους πελάτες να υποδύονται τους ενοικιαστές των διαμερισμάτων, ώστε να απολαμβάνουν τις ασιατικές σπεσιαλιτέ (σούσι, σασίμι κτλ) με την ηρεμία τους, δίπλα στο κύμα, χωρίς να ανησυχούν σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος έλεγχος.

Γι' αυτο σε καθε τραπεζι άφηνε κι ενα κλειδί (φωτο) που ανήκει σε ένα από τα δεκα, ίσως και παραπάνω, ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν διαθέσιμα.

kleidi


Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ήταν κοινό μυστικό για το νησί η λειτουργία του εν λόγω εστιατορίου με τον παραπάνω τρόπο, αυτό συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπήρξαν καταγγελίες στο Α.Τ. Μυκόνου από άλλους ιδιοκτήτες εστιατορίων, οι οποίοι δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του απείθαρχου επιχειρηματία, σεβόμενοι την επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι, οι Αρχές προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο το περασμένο Σάββατο, εντόπισαν καθήμενους πελάτες, επέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ στον υπεύθυνο του μαγαζιού και λουκέτο για 15 μέρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης