Πρόεδρος βιβλιοπωλών (ΘΕΜΑ 104,6): Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία - Θα βοηθήσουν τη ψυχολογία των ανθρώπων

Πρόεδρος βιβλιοπωλών (ΘΕΜΑ 104,6): Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία - Θα βοηθήσουν τη ψυχολογία των ανθρώπων

«Χρειαζόμαστε τα βιβλία για την πνευματική τροφή και ηρεμία μας» τόνισε ο Νίκος Νίκας

Βιβλια
«Χρειαζόμαστε τα βιβλία για την πνευματική τροφή και ηρεμία μας στην περίοδο της καραντίνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών και βιβλιοπωλών, Νίκος Νίκας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ενώ οι βιβλιοπώλες είναι εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Ο κ. Νίκας σχολίασε, ότι αυτή την περίοδο η ανάγνωση βιβλίων είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, ειδικότερα όταν βρίσκονται σε μια τέτοια πιεσμένη κατάσταση, όπως είναι η καραντίνα. Άλλωστε, όπως είπε, η ψυχολογία των ανθρώπων σύμφωνα με μελέτες φαίνεται να είναι στο ναδίρ.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, είχαν στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση ζητώντας να μην κλείσουν, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει καταφύγιο στα βιβλία.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας εκτιμά ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού. «Ο κόσμος θέλει να κρατάει το βιβλίο στα χέρια του», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα ηλεκτρονικά καταστήματα, σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά με τις εταιρείες ταχυμεταφορών να έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και τα βιβλιοπωλεία προβλήματα.

Για το αν θα ανοίξουν, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης, αν και παραμένουν σκωπτικοί. Ωστόσο, σε συνομιλίες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος φάνηκε θετικός.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Viral ο κόκκινος πρωινός ουρανός της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες

120 δόσεις, μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλών ζητούν οι εκπρόσωποι της αγοράς

Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 περιοχές - Απαγορευτική η εικόνα για άνοιγμα λιανεμπορίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης