Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε Δυτική Αττική και Πειραιά – 21 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε Δυτική Αττική και Πειραιά – 21 συλλήψεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Κοκαΐνη, ναρκωτικά, ecstasy, πιστόλια, taser, ζυγαριές ακριβείας και πάνω από 200.000 ευρώ βρήκε η αστυνομία – Συνελήφθησαν 21 άτομα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 21 εμπλεκόμενους

astynomia_epix
Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κοκαΐνης, κάνναβης, ecstasy και φαρμακευτικών δισκίων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αττικής.

Ήδη, έχουν γίνει συλλήψεις 21 ατόμων, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 16 πρόσωπα. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν πάνω από 1,9 κιλά κοκαΐνη, πάνω από 1 κιλό κάνναβη, 1.834 δισκία ecstasy, πιστόλια, taser, ζυγαριές ακριβείας και 201.755 ευρώ.

Το χρονικό της επιχείρησης

Η αστυνομία προχώρησε χθες σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, για την αποδόμηση της οργάνωσης και τη σύλληψη των μελών της.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Ε.Κ.Α.Μ., των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής Δ.Α.Ε.Α..

Συνολικά συνελήφθησαν 21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 16 άτομα, που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.


gada_narkwtika
gada_narkwtika1
Κλείσιμο


Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ»  των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν.

gada_narkwtika2
gada_narkwtika3
gada_narkwtika4


Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε Δυτική Αττική και Πειραιά


Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πάνω από 1,9 κιλά κοκαΐνη,
  • πάνω από 1 κιλό κάνναβη,
  • 1.834 δισκία ecstasy ,
  • αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι,
  • 301 φαρμακευτικά δισκία,
  • 201.755 ευρώ και μετρητής χαρτονομισμάτων,
  • 3 χρηματοκιβώτια και κλειδί χρηματοκιβωτίου,
  • 2 πιστόλια, πιστόλι κρότου και 46 φυσίγγια κρότου,
  • συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης taser ,
  • 5 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
  • 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 31 κινητά τηλέφωνα,
  • συστήματα καταγραφής εικόνας,
  • αντιασφυξιογόνος μάσκα με φίλτρα χημικών, ιδιόχειρες σημειώσεις, καταστροφέας σκουπιδιών – τεμαχιστής.





Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

gada_narkwtika5
gada_narkwtika6
gada_narkwtika7






Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσοχοΐδη για την αστυνομία

Πολάκης: Γιατί δεν πήγα στη Βουλή για την άρση ασυλίας μου

Δείτε πώς διαφημιζόταν η κατοικία που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης