Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ζώης Σταυρόπουλος ζήτησαν να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να επιτρέπεται η φωτογράφιση των προς έλεγχο τίτλων στα υποθηκοφυλακείακαι κτηματολογικάγραφεία και ειδικά υπό καθεστώς πανδημίας.
Σήμερα επιτρέπεται η χειρόγραφη αντιγραφή ή ακόμη και η αντιγραφή με ηλεκτρονικό μέσο (π.χ. λάπτοπ) των βιβλίων και των κτηματολογικών φύλλων κατά τον χρόνο διενέργειας του ελέγχου ενός ακινήτου, στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία.
Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, ο περιορισμένος χρόνος ελέγχου των βιβλίων και των κτηματολογικών φύλλων στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία, έχει καταστήσει εξαιρετικά δυσχερή τη διεξαγωγή ενός πλήρους και εμπεριστατωμένου ελέγχου τίτλων ακίνητης περιουσίας.
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.