Αντίθεση στη μουντάδα του lockdownαποτελούν οι ζωγραφισμένοι τοίχοι παλιών κτιρίων της Παλαιόχωρας Χαλκιδικής χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις επτά γυναικών-μελών του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας.
Οι καλλιτέχνιδες του Συλλόγου στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Ζωγραφική στις πλατείες» είχαν ζωγραφίζει στη διάρκεια του καλοκαιριού τις βρύσες της Γαλάτιστας. Η δράση αυτή κίνησε το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου της Παλαιόχωρας, Χρήστου Κομπόγιαννου, ο οποίος πρότεινε στις καλλιτέχνιδες του Συλλόγου να ζωγραφίσουν τοίχους παλιών σπιτιών και του ΚΑΠΗ του χωριού.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Σόνια Καζλάρη, μετά την πρόταση του κ. Κομπόγιαννου πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου στο κοινοτικό κατάστημα της Παλαιόχωρας, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.
«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα, αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς, έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών. Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία, τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων. Στη δράση μετείχαμε εγώ, η Γερακίνα Χατζούδη, η Μαρία Μαλτέζου, η Δήμητρα Καναβά, η Μαρία Γούσιου, η Γόνη Γκουτζιαρή και η Μαρία Γκογκούση. Ζωγραφίζαμε 3-4 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του καθολικού lockdown», σημείωσε η κ. Καζλάρη ευχαριστώντας τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη βοήθειά τους, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Κομπόγιαννο, τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Καμπουρη,την αντιπρόεδρο Γεωργία Δεβετζή και την Άννα Βαλμά.
Κλείσιμο
*Οι φωτογραφίες είναι της προέδρου του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας, Σόνιας Καζλάρη
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.