Κορωνοϊός - Σύσκεψη στις Σέρρες: «Όχι στο lockdown, ναι στην εφαρμογή των μέτρων» λέει ο Χαρδαλιάς - 239 τα ενεργά κρούσματα

Κορωνοϊός - Σύσκεψη στις Σέρρες: «Όχι στο lockdown, ναι στην εφαρμογή των μέτρων» λέει ο Χαρδαλιάς - 239 τα ενεργά κρούσματα

Έκκληση στους νέους να βοηθήσουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού στις Σέρρες απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης  στην αντιπεριφέρεια Σερρών - Δεν κλείνουν τα σχολεία, ξεκαθάρισε - Δήμαρχος Σερρών στον ΘΕΜΑ 104,6: Βρεθήκαμε σε λίγες μέρες από το «πράσινο» στο «πορτοκαλί»

siskepsi_serres
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις Σέρρες. Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο Νικος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, όλων των Δημάρχων της περιοχής, καθώς και των επιχειρησιακά συναρμόδιων υπηρεσιών, με σκοπό να διασφαλιστεί ο πλήρης συντονισμός των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Υπενθυμίζεται οτι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει από την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτηρητής στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σε συνέχεια της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε:

«Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά σημαντική σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής. Είμαστε εδώ με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα όχι για να επιβάλλουμε κάποιο lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε πιο δύσκολα μέτρα. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επόμενα μέτρα χωρίς να έχουν εφαρμοστεί όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και αφού τα έχουμε δει σε επίπεδο κοινωνίας.

Όχι στο lockdown του Ν.Σερρων - Χαρδαλιας: Να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα


Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή - έχουμε 239 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να εντοπίζεται στο Δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους όμορους Δήμους. Έχουμε 442 στενές επαφές υψηλού ρίσκου οι οποίες είναι απομονωμένες.

Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων.

Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή.

Ήταν πολύ γόνιμη η συζήτηση με όλους, με τους Δημάρχους και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν αντανακλαστικά και πιστεύω ότι μαζί με όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης θα τα καταφέρουμε. Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή, η βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική πίεση - με πιστή τήρηση των μέτρων μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για πιθανό κλείσιμο των σχολείων στις Σέρρες, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τα σχολεία δεν παρουσιάζουν ενδοσχολική συρροή, δεν υπάρχει θέμα να κλείσουν, το ζήτημα έχει λυθεί. Και όπου έχει υπάρξει  ζήτημα με σχολεία, όπως στην Κοζάνη, δεν έχει καταγραφεί εσωτερική συρροή, επειδή τηρούνται τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευσαν κατά την επίσκεψη στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τζιτζικώστας: Ένα βήμα πριν το lockdown οι Σέρρες

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε, νωρίτερα, την κατάσταση στο δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που μετέβη με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής νωρίτερα σήμερα στις Σέρρες, απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα για να αποφευχθεί η επιβολή και νέων.


Ο κ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

Απ. Τζιτζικώστας από Σέρρες: «Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία το κόκκινο επίπεδο» (25/10/2020)


Δείτε βίντεο από την άφιξη Χαρδαλιά - Αρκουμανέα στις Σέρρες

Έφτασαν Ν. Χαρδαλιάς και Π. Αρκουμανέας εσπευσμένα στις Σέρρες με ελικόπτερο (25/10/2020)


Η αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα επισήμανε και ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστες μέρες και μια περιοχή που βρισκόταν στο πράσινο- επίπεδο συνεγερμού 1, βρέθηκε στο πορτοκαλί- 3 και ένα βήμα πριν από το κόκκινο.  Σημειώνεται ότι χθες επιβεβαιώθηκαν 54 νέα κρούσματα στις Σέρρες.



Ειδήσεις σήμερα

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αυτοψία στο κέντρο της Αθήνας - Σε πλήρη εφαρμογή οι «μάσκες παντού»

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: «Κάτι έγινε που τη σόκαρε...»

Έβερεστ: Ξόδεψαν 1,3 εκατ. δολάρια για να ξαναμετρήσουν το ύψος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης