Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 70 τα κλειστά τμήματα και σχολεία

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 70 τα κλειστά τμήματα και σχολεία

Δείτε ολόκληρη τη λίστα -Πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

sxoliaphoto
Τα 70 ξεπέρασαν τα κλειστά τμήματα και σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού.
sxolia1
sxolia2
sxol4
sxol5

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά: δύο Νηπιαγωγείων, δύο Δημοτικών σχολείων, δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου.

Επιπλέον, είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Δηλαδή, σε σύνολο 14.060 σχολείων, σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.

Όσον αφορά στο γεωγραφικό καταμερισμό των σχολικών αυτών μονάδων, οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική, όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ’ ολοκλήρου αναστολή, είχαν δηλαδή κλείσει όλο το σχολείο, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Κλειστά ήταν επίσης ένα σχολείο στο Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στο Νομό Ηρακλείου, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κλείσιμο
Ως προς την ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων, 50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση αποδεικνύει ότι συντριπτικά αυτά προέρχονται και είναι συνδεδεμένες με διακοπές και σε σύνολο σήμερα 79.574 τμημάτων, 71 τμήματα είναι σε αναστολή, ένα ποσοστό δηλαδή 0,09%.



Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές στο βόρειο Ιόνιο - Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Στη Ρωσία έδωσαν βραβείο που θύμιζε... φαλλό στη δασκάλα της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Πανδημία - Ισραήλ: 2.445 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης