LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ανυποχώρητος παραμένει στην Αττική - «Πρεμιέρα» για το αυτόφωρο των αρνητών μάσκας

athinart

Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για το lockdown στην Αττική - Αυτόφωρο από σήμερα για όσους υποκινούν τη μη χρήση μάσκας - Πότε θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και ποια άλλα εξετάζονται

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα όπως και η προσπάθεια των υγειονομικών και επιστημονικών αρχών για τη διακοπή της. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σε υψηλό επίπεδο, περίπου στα 300 κρούσματα, κάθε μέρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το λεκανοπέδιο συγκεντρώνει σχεδόν τις μισές από τις νέες διαγνώσεις της επικράτειας (χθες καταγράφηκαν 210 επιβεβαιωμένα κρούσματα). 

Ο αριθμός των 346 κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες στην επικράτεια είναι ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα στον φορτωμένο επιδημιολογικά Σεπτέμβριο - έχουν καταγραφεί επίσης 453, προχθές, αριθμός που εκτινάχθηκε εξαιτίας των πολλών νέων διαγνώσεων στο Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου και στις 11 Σεπτεμβρίου 372 κρούσματα λόγω και της συρροής κρουσμάτων σε εργοστάσιο στην Πέλλα.

Εκτός από την Αττική άλλες 29 περιοχές της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κορωνοϊό, και παρότι μετρούν κάθε μέρα μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αποτυπώνουν την ευρεία διασπορά του επικίνδυνου ιού. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη όπου καταγράφεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων -19 και 11 αντίστοιχα- 27 περιφερειακές ενότητες «κυνηγούν» τον κορωνοϊό. 

Η καθολική χρήση μάσκας, δηλαδή σε εσωτερικούς όπως ισχύει σήμερα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω, παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζονται οι αρχές για το επόμενο διάστημα, εφόσον συνεχιστεί η αρνητική πορεία της επιδημίας.

Σε εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός 

Την ίδια στιγμή, ξεδιπλώνεται και υλοποιείται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των αρχών για την αντιμετώπιση του δεύτερου επιδημικού κύματος, με στοχευμένες παρεμβάσεις, κυρίως στην Αττική, οι οποίες θα κλιμακώνονται στο εξής εφόσον δεν ανακόπτουν την επιδημία. Ζητούμενο όλων, όπως διαμηνύεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, είναι να ελεγχθεί η επιδημία χωρίς να εφαρμοστεί lockdown στην Αττική - ένας τέτοιος αποκλεισμός δραστηριοτήτων και μετακινήσεων για τον πληθυσμό της Αττικής χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ύστατη λύση για την ανάσχεση της επιδημίας. 

Η καθολική χρήση μάσκας, δηλαδή σε εσωτερικούς όπως ισχύει σήμερα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω, παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζονται οι αρχές για το επόμενο διάστημα, εφόσον συνεχιστεί η αρνητική πορεία της επιδημίας.

Κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενες 10 ημέρες, όπως διευκρίνισε χθες, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης, στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας πως «η επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την περασμένη Τρίτη θα αξιολογηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και θα καθορίσει την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων». Ο καθηγητής έκανε λόγιο για τη σημασία των τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, υπογραμμίζοντας τη λογική προτεραιοποίησης αυτών των παρεμβάσεων με βάση τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπό τους.

Από αύριο πάντως τίθενται εκ νέου σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα σε πολιτιστικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  θέτει περιορισμούς στο συγκεκριμένο πεδίο. Πλέον αναστέλλονται και οι υπαίθριες ανοιχτές θεατρικές παραστάσεις - είχε ανακοινωθεί αρχικά η αναστολή των συναυλιών και στη συνέχεια των μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους και θέατρα. 

Το... ψηφιακό στοίχημα της ενημέρωσης του πληθυσμού 

Με δεδομένο ότι το κρίσιμο στοιχείο για το διάστημα που διανύουμε είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, ιδιως των ευάλωτων και ηλικιωμένων ηλικιακών ομάδων, σχετικά με τους τρόπους προστασίας τους και με τα μέτρα που βρίσκονται κάθε φορά σε ισχύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες ότι θα ενεργοποιηθεί ως βασικό όπλο για  την καταπολέμηση του ιού η έγκυρη ενημέρωση. 

Προκειμένου, λοιπόν, κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr.

Όπως εξήγησε, οι πολίτες  θα βλέπουν ένα χάρτη της Ελλάδας με δυο βαθμίδες, ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας»  ο οποίος ισχύει εκείνη την χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή. Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από  τους τέσσερις βαθμούς επικινδυνότητας, με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί ή με κόκκινο.

Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα (ΤΚ) και αυτόματα να βλέπει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του. Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα, στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία. Τι ισχύει, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος είναι σε πράσινο, σε κίτρινο και ούτω καθ’ εξής και βέβαια και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει, δηλαδή, για τα σχολεία, για την εστίαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την άθληση. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

 Ο αγώνας για την αναδιάταξη στις ΜΕΘ 

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσίασε κατά τη χθεσινή ενημέρωση πως ενισχύεται το πεδίο των ΜΕΘ καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με όσα είπε, έχουν αναπτυχθεί και είναι διαθέσιμες 107 κλίνες στην ΜΕΘ Covid στην Αττική 107, από τις οποίες είναι κατειλημμένες 62.  Παράλληλα, προχωράει το σχέδιο για αύξηση με 40 επιπλέον κλινών ΜΕΘ. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για προσθήκη 22 κλινών, μέσα στον Οκτώβριο άλλων 67 και μέχρι το Νοέμβριο επιπλέον 41 κλίνες. 

Υπάρχει επίσης η δωρεά της Βουλής, οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, μια δωρεά στη Νίκαια, υπάρχουν 155 ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τέλος, 75 νέες κλίνες ΜΕΘ και 9 νέες κλίνες ΜΑΦ στα ήδη λειτουργούντα Νοσοκομεία της χώρας επιπλέον, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ. 

 «Αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Δεν μπορούμε να πάμε αυτή την στιγμή στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για τον κορωνοϊό, διότι έχουμε και άλλα περιστατικά να αντιμετωπίσουμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο υφυπουργός ανέφερε  πως έχουν γίνει συνολικά 6.200 προσλήψεις, ενώ προχωράει και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι γίνονται διαδικασίες για τις  κρίσεις 943 μόνιμων γιατρών και πως εκδόθηκε απόφαση για 400 επιπλέον θέσεις ιατρικού προσωπικού και αυτό ήταν μία έκτακτη προκήρυξη.

Έχουν ανακοινωθεί 1.116 προσλήψεις του ΑΣΕΠ. Είναι η προκήρυξη 2Κ, ενώ αρχές Αυγούστου βγήκε μία καινούργια προκήρυξη 6Κ, 1.209 θέσεων λοιπού προσωπικού και αυτοί, όπως και οι άλλοι του ΑΣΕΠ. Και επιπλέον προχωρά εντός του Σεπτεμβρίου στην στελέχωση των Νοσοκομείων με 2.250 νοσηλευτές, οι οποίοι θα αποκτήσουν ειδικότητα, οι 1.600 από αυτούς ειδικότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι νοσηλευτές σε υπόλοιπες μονάδες των Νοσοκομείων.

Επίσης, θα εισαχθούν στο σύστημα υγείας 2,500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές και θα επεκταθούν οι συμβάσεις για 4.000 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.


Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές στο βόρειο Ιόνιο - Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Στη Ρωσία έδωσαν βραβείο που θύμιζε... φαλλό στη δασκάλα της χρονιάς - Δείτε βίντεο

Πανδημία - Ισραήλ: 2.445 κρούσματα και 12 θάνατοι σε 24 ώρες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Ilias

Επιτέλους !! Αυτόφωρο σε όλους τους ξεκασμενους , αρνητές, ηλίθιους !!! Επιτέλους η πιο σωστή κίνηση !! Έπρεπε να να είχε μπει σε εφαρμογή από αρχές του καλοκαιριού !!!!!Βαλτε μέσα όλους τους ψεκασμένους!!

Με λένε Κούλη

Ελάτε να δείτε τι γίνεται στη Μυτιλήνη, Ισλαμαμπάντ Καμπούλ,ανακατεμένοι με Σομαλία,και Ακτή Ελεφαντοστού.Παντου στα σ.μαρκετ, κινητές τηλεφωνιες,ΑΤΜ,κλπΤους αμολυσανε τελείως,ανάμεσα στους ντόπιους.Το τι λένε οι διάφοροι της κυβέρνησης είναι παραμύθια.

Kalovolos

Μέχρι τώρα νόμιζα οτι η Κυβέρνηση τα πήγαινε καλά και με την επιδημία και με την Τουρκία. Αν όμως από τον Σεπτέμβριο πλησιάζουν να γεμίσουν οι ΜΕΘ, όταν από τον Μάρτιο γνώριζαν (από το παράδειγμα της Ιταλίας) πόσο αναγκαίες είναι, όπως επίσης γνώριζαν ότι έρχεται ένας μακρύς χειμώνας χωρίς εμβόλιο, η σπατάλη ενός κρίσιμου εξαμήνου δείχνει ερασιτεχνισμό. Ακόμη, αν αρχίσουν συνομιλίες με την Τουρκία, για να διευκολύνουν την Μέρκελ να αποφύγει τις κυρώσεις και αν αποσυνδέσουν τις κυρώσεις στην Λευκορωσία από ταυτόχρονες κυρώσεις στην Τουρκία, με την αιτιολογία ότι η Τουρκία, αυτή την εβδομάδα παραβιάζει "μόνο" την ΑΟΖ της Κύπρου, τότε έχουν πάψει να εργάζονται για το Εθνικό συμφέρον.

...

Νόμιζες, όπως και όλοι μας, ότι η κυβέρνηση χειρίζεται καλά το θέμα της πανδημίας επειδή οι κινήσεις που έκανε από το πρώτο lockdown και μετά ήταν καθαρά επικοινωνιακές. Από εκεί και πέρα, όπως λες, χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί καλύτερα, ενώ κυβερνηση και πολίτες χαλάρωσαν υπερβολικά. Τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των γεγονότων.

Θα γίνουμε το Αφγανιστάν της νέας τάξης

όταν οι άλλοι θα εποικίζουν τον Άρη, εδώ θα φοράνε ακόμα μάσκα και θα μαίνεται η γενοκτονία των αρνητών της από ταγματασφαλίτες και γενίτσαρους.

...

Αυτοί που θα "εποικίζουν" τον Άρη είναι επιστήμονες υπέρ της χρήσης μάσκας. Αν θες να τους μοιάσεις, αυτό που λες δεν έχει λογική.

Μαύρο

Κάτω η Χούντα της λογοκρισίας και του φασισμού. Μαύρο στις εκλογές. Έχεις αντίθετη άποψη...είσαι εχθρός του ολοκληρωτικού συστήματος και πας φυλακή.

Στα μούτρα σου

Δεν κυβερνούν ακόμα οι λέτσουρες αγράμματοι φραπεδιάρηδες. Να γυρίσεις το ρολόι σου 14 μήνες μπροστά. Και να μάθεις να σέβεσαι τους νόμους του κράτους.

λιγη ντροπη δεν βλαπτει....

Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΟΥΛΗ ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ... 1.ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ....2.ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΝΩ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ...3 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΝΩ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥΓΚΑ..4.ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΕΝΩ ΚΟΠΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ...ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ...5.Ο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΕΣΦΑΛΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΑΒΕ..Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΗΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΙΕΡΕΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ...6.ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ο ΘΕΟΣ...7.ΤΩΡΑ ΕΝΩ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΘΕΑΤΡΑ...Ε ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΟΥΤΩΣ ΕΙ ΑΛΛΩΣ ΛΟΓΩ ΚΡΥΟΥ..ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΛΕΙΝΕ...8. ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΩΝΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΑΣ;;;;ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ;;;;ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ;;;ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ...ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ...

@ ΣΩΣΤΟΣ

Νομιζουν , πως απευθυνονται σε ΜΑΟ-ΜΑΟ . Αυτοι που μας λεηλατησαν , μας χρεωσαν 400 δις, μας σκλαβωσαν για 100 χρονακια , μας αφησαν ανεργους μας αρπαζουν τα σπιτια , μας στελνουν σε συσιτια ( καδους απορριματων ...) ξαφνικα !! μεγαλωσε το ενδιαφερον τους , για την υγειά μας !!!

@

Αυτοι , ( οι 301 ) που ευθυνονται για εκατονταδες αυτοκτονιες , ενδιαφερονται ξαφνικα ...!!! για την υγειά μας .

all

από τη στιγμή που μπήκε εισαγγελέας στο παιχνίδι πρέπει όλοι όσοι μας αποτρέπαν να φοράμε μάσκες τον απριλιο και πριν, να φύγουν από το προσκήνιο....και επειδή κάποιοι θα πουν ποιος είσαι που θα τους κρίνεις, θα τους απαντήσω ένας πολίτης που φόραγε μάσκα όταν με αποτρέπαν και δεν άκουγα καμία έρευνα......και όχι μόνο γιατροι(που κάποιους δε θα τους εμπιστευομουν ούτε για συνταγογραφηση-όπως έχω το δικαίωμα) αλλά και όποιοι πολιτικοί μας απέτρεπαν......υπάρχουν και πολιτικές ευθυνες όταν υποστηριζεις μια άποψη (έστω και με λάθος επιστημονικά δεδομένα)που διαψεύδεται

...

Δηλαδή μας λες ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψη μας τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα όταν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις, επειδή μπορεί στο μέλλον να διαψευσθούν; Αντιλαμβάνεσαι γιατί αυτό δεν έχει καμία λογική;

Ιοκάστη

Κι όλ' αυτά για να πωληθούν 41.324 χωριάτικες σαλάτες, χωρίς απόδειξη! Κούλη, Θεοχάρη θέσατε τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο με την απόφασή σας να μπαίνουν όλοι χωρίς τεστ! Θα πρέπει να λογοδοτήσετε!!!!

Αρης

Σαρώνει ο κορονοιος στους λαθρομεταναστες και θα την πληρώσουν οι υπόλοιποι

Τηλεργασία

Η τηλεργασία πρέπει να γίνει 100% υποχρεωτική όπου αυτό είναι εφικτό. Το όριο του 40% δεν έχει καμία βάση. Οι εργοδότες ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και συμμορφώνονται στο μίνιμουμ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης