Ιερέας από Κοζάνη στο protothema.gr: Πώς φιλάς τον σταυρό με μάσκα;

Ιερέας από Κοζάνη στο protothema.gr: Πώς φιλάς τον σταυρό με μάσκα;

«Δεν είμαι κανένας αντιδραστικός. Τους είπα να βγάλουν τις μάσκες για να φιλήσουν τον Σταυρό μας. Όσοι ήθελαν. Πως φιλάς τον σταυρό με μάσκα; Είναι δυνατόν; Δεν τους είπα να βγάλουν γενικά τις μάσκες»

agiasmossxoleia
Στο συμβάν που έγινε σε σχολείο στον Δήμο Καρυδίτσας στην Κοζάνη αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο protothema.gr, o ιερέας Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων είπε ότι «ο κορωνοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις το σταυρό»!

«Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είμαι κανένας αντιδραστικός. Τους είπα να βγάλουν τις μάσκες για να φιλήσουν τον Σταυρό μας. Όσοι ήθελαν. Πως φιλάς τον σταυρό με μάσκα; Είναι δυνατόν; Δεν τους είπα να βγάλουν γενικά τις μάσκες», μας είπε και συνέχισε: «Το είπα για όσους μαθητές και γονείς ήθελαν να φιλήσουν τον Σταυρό. Εγώ δεν είδα κανέναν να αντιδράει εκείνη τη στιγμή. Κανένας. Μόνο μία γυναίκα αντέδρασε που με αντιπαθεί».

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής ο συγκεκριμένος ιερέας Νικόλαος Παπανικολάου είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία, και εντός του ιερό ναού της περιοχής. Ο ίδιος φυσικά το διαψεύδει.

«Δεν κατάλαβαν καλά. Αυτός που το έστειλε το έστειλε από φανατισμό για να με κατηγορήσει. Εγώ έχω πει πρώτος από όλους πως μέσα στην εκκλησία δεν θα μπει χωρίς μάσκα κανένας. Βγάλτε τη μάσκα όποιος θέλει να χαιρετίσει τον σταυρό. Ήμασταν έξω στην ύπαιθρο. Δεν ξέρω ποιος είπε τέτοια πράγματα για μένα. Κανένας γονέας δεν αντέδρασε. Είμαι 75 χρονών δεν είμαι παιδαρέλι. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έγινε και αυτό που είπα. Κάποιοι δεν φίλησαν τον σταυρό κάποιοι τον φίλησαν. Δεν έγινε κάποιο σοβαρό θέμα. Με τη μάσκα θα φιλήσεις τον Σταυρό; Είμαστε Χριστιανοί ή δεν είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου ο ιερέας κάλεσε τους μαθητές «να προσκυνήσουν το σταυρό», αδιαφορώντας για τον κίνδυνο του κορωνοϊού. Άμεση, ωστόσο, ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι ξεκαθάρισαν στους μικρούς μαθητές ότι κανείς δεν μπαίνει στη σχολική αίθουσα χωρίς μάσκα.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα - Καμία κουβέντα για το iPhone 12

Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αποδείξεις για δεύτερη Γη στο Σύμπαν: Μετεωρίτης με απολίθωμα βακτηρίου παλαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης