Apple: Παρουσίασε τα νέα της προϊόντα - Καμία κουβέντα για το iPhone 12

Apple: Παρουσίασε τα νέα της προϊόντα - Καμία κουβέντα για το iPhone 12

Σε ένα διαδικτυακό, λόγω κορωνοϊού, event, η Apple παρουσίασε τα νέα Apple Watch και iPad - Από τα 279 δολάρια ξεκινούν οι τιμές του Apple Watch 6, από τα 329 δολάρια αυτές του iPad 8ης γενιάς

apple-main
Νέες συσκευές και υπηρεσίες παρουσίασε σήμερα η Apple, σε ένα διαδικτυακό - λόγω κορωνοϊού - event που ξεκίνησε στις 20:00 ώρα Ελλάδας και κράτησε κάτι περισσότερο από μια ώρα. 

Το ενδιαφέρον μονοπωλούσε το πιθανό λανσάρισμα του νέου μοντέλου iPhone, για το οποίο πολλή κουβέντα είχε γίνει τον τελευταίο καιρό στους τεχνολογικούς και όχι μόνο κύκλους.

Δείτε το βίντεο του online event


Apple Event — September 15


Τελικά, στα νέα μοντέλα δύο συσκευών της επικεντρώθηκε η Apple στη σημερινή παρουσίαση: Το Apple Watch και το iPad. Παρακάμπτοντας το iPhone 12,οι άνθρωποι της Apple αποκάλυψαν αρχικά το Apple Watch 6.

Προσαρμοσμένο στις τρέχουσες ανάγκες λόγω κορωνοϊού, το νέο Apple Watch έχει διευρυμένες λειτουργίες ελέγχου της υγείας αυτού που το φορά στο χέρι του. Πραγματοποιεί μέτρηση της οξυγόνωσης του αίματος μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει ειδικό ανιχνευτή για το πόσο συχνά ο χρήστης πλένει τα χέρια του.

Κλείσιμο
watch6


Το λανσάρισμα του Apple Watch 6 άρχισε με τις διηγήσεις πραγματικών ανθρώπων, οι οποίοι περιέγραψαν το πώς, χάρη στις λειτουργίες ελέγχου ζωτικών δεδομένων στον οργανισμό τους, όπως πχ η αυξημένη αρτηριακή πίεση, τους προειδοποίησε εγκαίρως. Και έτσι, στην ουσία, το πώς το Apple Watch τους έσωσε τη ζωή.

Η τιμή του νέου Apple Watch 6, του πιο προηγμένου που παρήγαγε ποτέ η Apple, είναι στα 399 δολάρια. Υπάρχει όμως και ένα πιο οικονομικό - αλλά όχι με τις ίδιες δυνατότητες- το Apple Watch SE, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 279 δολαρίων.

Μαζί με το Apple Watch 6, η Apple παρουσίασε το Fitness+, μια πολυσύνθετη συνδρομητική υπηρεσία. Χάρη σε αυτήν - και ίσως λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας - ο χρήστης της πλατφόρμας Fitness+ μπορεί να δημιουργεί ένα εικονικό γυμναστήριο οπουδήποτε βρίσκεται. Σε πρώτη φάση η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

fitness1


Παρουσίασε νέο iPad

To δεύτερο μεγάλο νέο της ημέρας για την Apple αφορά στο καινούργιο, 8ης γενιάς, iPad. Βελτιώνοντας ένα προϊόν εξαιρετικά δημοφιλές, με πωλήσεις μέχρι στιγμής της τάξης των 500 εκατομμυρίων μονάδων παγκοσμίως, η Apple εφοδιάζει το νέο iPad με τον επεξεργαστή Α14 Bionic. Για τις δυνατότητες αυτού του τεχνολογικού θαύματος, αρκεί να σημειωθεί ότι είναι σε θέση να εκτελεί 5 τρισεκατομμύρια ενέργειες ανά δευτερόλεπτο.

ipad8


Αναλόγως βελτιωμένο είναι και το iPad Air, η «επαγγελματική» εκδοχή του iPad, για επεξεργασία εικόνας υψηλής ευκρίνειας και μοντάζ βίντεο, βιντεο-παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων σε ρεαλισμό κ.λπ.

Το νέο iPad, με οθόνη 10.2 ιντσών θα πωλείται σε τιμή από 329 δολάρια, ενώ το iPad Air ξεκινά από 599 δολάρια.

Καμία αναφορά για το iPhone 12

Η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple ολοκληρώθηκε, χωρίς την παραμικρή αναφορά στο iPhone 12, την πιο περιζήτητη και πολυαναμενόμενη από τις συσκευές με το έμβλημα του δαγκωμένου μήλου. Συνεπώς, η αγωνία παρατείνεται για το πότε θα αποκαλυφθεί το περίφημο iPhone 12 5G.

Κρατούσε σε αγωνία τον κόσμο για το νέο iPhone

Μέχρι την τελευταία στιγμή η Apple δεν επιβεβαίωνε αλλά ούτε και διέψευδε ότι στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το καινούργιο της smartphone. Και έτσι το κοινό, ανεξαρτήτως εάν ενδιαφέρεται να το αποκτήσει ή όχι, παρέμενε σε αγωνία για το εάν το iPhone 12 θα αποκαλυπτόταν σήμερα ή σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, περί το μέσον του Οκτωβρίου -σύμφωνα με τη σχετική παραφιλολογία περί τα gadget.

Είτε απόψε είτε μερικές εβδομάδες αργότερα, το iPhone 12 θα έχει δυνατότητες σύνδεσης με τον νέο, επαναστατικό τύπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων 5G. Η νέα συσκευή θα επιστρέφει στο αισθητικό πρότυπο του iPhone 4, δηλαδή με περισσότερες αιχμές και λιγότερες καμπύλες. Θα φέρει τριπλή κάμερα και αισθητήρα LiDAR, ένα «ραντάρ» εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο θα ενισχύσει τους αυτοματισμούς της φωτογραφικής μηχανής, ιδιαίτερα σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, όπως το ημίφως ή το σκοτάδι.

Βελτιωμένη στο iPhone 12 αναμένεται να είναι η εφαρμογή αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου Face ID, η οθόνη, αλλά και η χωρητικότητα/αξιοπιστία της ενσωματωμένης μπαταρίας.

Οι έχοντες εκ των έσω πληροφόρηση, θεωρούν βέβαιο ότι η Apple θα παρουσιάσει 4 εκδοχές του iPhone 12, δύο οικονομικές και δύο premium. Γίνονται, μάλιστα, προβλέψεις ακόμη και για τις τιμές πώλησης καθενός από αυτά: Με οθόνη 5.4 ιντσών, το βασικό μοντέλο θα τιμάται προς 649 δολάρια, το iPhone 12 Max των 6.1 ιντσών από $749, το iPhone 12 Pro Max επίσης με οθόνη 6.1 ιν. από $999 ενώ η ναυαρχίδα της σειράς, το iPhone 12 Pro Max των 6.7 ιντσών, θα πωλείται στην αρχική τιμή των $1.099. Εξυπακούεται ότι όλες οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι ανεπίσημες, απλώς κατ' εκτίμηση και αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναγωγή στα καθ' ημάς, είναι παρακινδυνευμένη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκκληση Πομπέο για στρατιωτική αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα Βέμπερ στην Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμό στα ευρωπαϊκά σύνορα

Μηταράκης: Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης