Σχολεία κλειστά: «Το σχολείο κλείνει από αύριο» - Τι είπε στο protothema o υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Καισαριανής

Σχολεία κλειστά: «Το σχολείο κλείνει από αύριο» - Τι είπε στο protothema o υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Καισαριανής

Το protothema επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου, Ευάγγελο Διακουμή

SXOLEIA_KAISARIANI
Κρίσιμο «στοίχημα» αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αποτελεί πρωτεύoν ζήτημα για τους πολίτες, την κυβέρνηση και τη χώρα, καθώς στα θρανία κάθονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι ήχησε και τα σχολεία τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία με τις πρώτες ημέρες επιστροφής στα θρανία να είναι αναγνωριστικές για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σήμερα, Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς, κατά πληροφορίες, εντοπίστηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το protothema επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του σχολείου, Ευάγγελο Διακουμή, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα, πέρα από το ότι το σχολείο σήμερα λειτούργησε και θα κλείσει απο αύριο, καθώς βρίσκεται επίσημα πλέον, στη λίστα του υπουργείου. Σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο, κάτι που οδήγησε την επιτροπή επιδημιολόγων να κλείσει το 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

Το εκπαιδευτικό σύστημα μπήκε στο «ψυγείο» από τον Μάρτιο έως το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι στα τέλη Μαΐου επαναλειτούργησαν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα - Καμία κουβέντα για το iPhone 12

Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αποδείξεις για δεύτερη Γη στο Σύμπαν: Μετεωρίτης με απολίθωμα βακτηρίου παλαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης