Τροχαίο στην Άρτα: «Εγκληματική αμέλεια» τα κιγκλιδώματα που σκότωσαν τον 19χρονο, καταγγέλλουν κάτοικοι

Τροχαίο στην Άρτα: «Εγκληματική αμέλεια» τα κιγκλιδώματα που σκότωσαν τον 19χρονο, καταγγέλλουν κάτοικοι

Ο άτυχος Βαγγέλης κέρδισε τη μάχη της Ιατρικής Αθήνας αλλά έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Τι καταγγέλουν οι κάτοικοι - Τι είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Άρτας

kigklidwmata__3_
Θρήνος έχει ξεσπάσει στους κατοίκους της Άρτας μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε για άγνωστο λόγο έπεσε στα σιδερένια κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου της Περιφερειακής Οδού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από αυτά.

Το σημείο που συνέβη το τραγικό γεγονός είναι στο 75ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου ακριβώς στην πίσω πλευρά του Κάστρου όπου γύρω-γύρω υπάρχουν σπίτια.

kigklidwmata__3_


Ο κόσμος που μένει εκεί, ακούγοντας το πρωί 05:20 το τρομακτικό ήχο της σύγκρουσης του αυτοκινήτου του νεαρού στα σιδερένια κάγκελα του δήμου, έτρεξε στο σημείο καλώντας ταυτόχρονα την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Mαρτυρίες ανθρώπων που έτρεξαν στο σημείο, αναφέρουν ότι ο νεαρός, ο οποίος είχε περάσει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.200 μόρια, ήταν ζωντανός αλλά είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις σιδερένιες βέργες των κιγκλιδωμάτων του πεζοδρομίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες τον 19χρονο Βαγγέλη, μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας μαζί με το κάγκελο που τον είχε χτυπήσει και ενώ εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Αρκετοί κάτοικοι θεωρούν πως για τον θάνατο του 19χρονου φταίνε τα κιγκλιδώματα, καθώς εάν είχαν αλλάξει τα κάγκελα με στηθαίο Εθνικής Οδού ο νεαρός θα είχε γλιτώσει.

kigklidwmata__4_
kigklidwmata__5_
kigklidwmata__6_


Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν κάτοικοι της περιοχής είχαν χαρακτηρίσει τα κάγκελα της Περιφερειακής Οδού ακατάλληλα ενώ είχαν ζητήσει αρκετές φορές την αφαίρεσή τους ή και την αντικατάστασής τους με κατάλληλα ως προς τις προδιαγραφές κιγκλιδώματα για έναν δρόμο σαν και αυτόν που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα.

Μάλιστα υπάρχουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του διαδικτύου από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι προειδοποιούσαν τις Αρχές για τα λάθος κιγκλιδώματα σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr, ο δήμαρχος της Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, είπε πως «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό το τραγικό γεγονός αλλά να περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας από την Τροχαία».

kigklidwmata__1_
kigklidwmata__2_


Ο θάνατος του νεαρού Βαγγέλη Δραγατάκη προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία, μιας και ο νεαρός χαιρόταν την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις αφού κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με άριστα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ταξιαρχών Άνω Πόλη Άρτας με τους γονείς και τους φίλους να μην πιστεύουν αυτό που συνέβη στον άτυχο 19χρονο.

Φίλοι του άτυχου 19χρονου υπογράμμισαν ότι ο Βαγγέλης ήταν ένα χρυσό παιδί που ποτέ του δεν προκαλούσε φασαρίες ενώ ήταν πρόθυμος να βοηθησει τον οποιοδήποτε είχε ανάγκη για αυτό άλλωστε επέλεξε για τις σπουδές του την Ιατρική Σχολή.

Πριν από το τροχαίο δυστύχημα, ο Βαγγέλης είχε βγει με τους φίλους του, οι οποίοι μιλώντας σε τοπικά μέσα, τόνισαν ότι σαν άνθρωπος, ο 19χρονος ήταν μετρημένος και προσεκτικός μιας και δεν του άρεσε να προκαλεί την τύχη του, ενώ ανέφεραν πως εκείνο το βράδυ δεν είχε πιεί καθόλου.

Οι καθηγητές του με τους οποίους περνούσε αρκετές ώρες, έκαναν λόγο για ένα παιδί εκπληκτικό, έξυπνο και ευφάνταστο με πραγματική αίσθηση της αλληλεγγύης, στοιχεία που θα τον έκαναν έναν εξαίρετο επιστήμονα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Λίστα ζήτησε ο Μητσοτάκης - Από αύριο οι ανακοινώσεις για δήμους της Αττικής

Το κινητό μίλησε: Πώς η Εφη «λόκαρε» την Ιωάννα

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για την εκτέλεση του επιχειρηματία








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης