Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ο 13χρονος ποιητής που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ο 13χρονος ποιητής που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αφορμή για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό αποτελεί το πρώτο βραβείο που ο 13χρονος ποιητής απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο

dimosthenis
«Βιβλιοφάγος» σχεδόν από κούνια, ο 13χρονος ποιητής, Δημοσθένης Δεσποτίδης από τη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό αποτελεί το πρώτο βραβείο που ο 13χρονος ποιητής απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο. Με ένα “Ποίημα Έμπνευσης” («Inspirational Poem») ο Δημοσθένης Δεσποτίδης ανέβηκε στον Όλυμπο της ποίησης στην κατηγορία Bonus Strand «A fight for freedom» (ηλικίες 9-14 ετών), έχοντας αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ιδρύματος «Never Such Innocence» με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, με κεντρική θεματική: «Impact of Conflict on Communities» (“Οι Επιπτώσεις των Συρράξεων στις Κοινωνίες”) με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, η υποκατηγορία Competition Bonus Strands «A fight for Freedom» (Μάχη για την Ελευθερία) συγκέντρωσε την προσοχή των χωρών της Κοινοπολιτείας, οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά με στρατιωτική, κοινωνική και οικονομική ενίσχυση, στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας. Σ' αυτή την κατηγορία και συγκεκριμένα στη συνεισφορά των ανθρώπων της Αφρικής και της Καραϊβικής, έλαβε μέρος ο 13χρονος μαθητής, ο οποίος υποδέχθηκε την είδηση της βράβευσής του με πολλή χαρά.

«Μάθαμε μέσω email που μας έστειλε το ίδρυμα για το βραβείο και ο Δημοσθένης, όπως κι όλοι μας, χάρηκε πολύ. Αυτό όμως που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι εκπροσώπησε επάξια τη χώρα του. Αισθάνθηκε υπερήφανος ως Έλληνας», δήλωσε η μητέρα του Μαργαρίτα Βαρθολομαίου. «Η ποίηση τον βοηθάει να εκφράζει τις απόψεις και τα συναισθήματά του», σημειώνει η κ. Βαρθολομαίου και εξηγεί πως ο γιος της αγαπά την ιστορία και τον πολιτισμό και από μικρό παιδί είναι «βουτηγμένος» στα βιβλία.

Από την πλευρά του, ο 13χρονος δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τις «συνοδοιπόρους» του σ' όλη αυτή τη διαδικασία. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο σπουδαίες κυρίες στην Ελίνα Τσαλικόγλου, καθηγήτρια Αγγλικών του Campion School καθώς και στην μητέρα μου Μαργαρίτα Βαρθολομαίου, οι οποίες με ενέπνευσαν και με ενεθάρρυναν! Χωρίς αυτές τίποτα δεν θα ήταν εφικτό!» δήλωσε ο νικητής.




Ειδήσεις σήμερα:

Συνεργάτες Ερντογάν: «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία»

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό από αυτή την εβδομάδα

Κορωνοϊός: Ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς φυσική επαφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης