Κορωνοϊός: Μετά τα πανηγύρια, συνωστισμός και στους κινηματογράφους

Κορωνοϊός: Μετά τα πανηγύρια, συνωστισμός και στους κινηματογράφους

Χθεσινοβραδινες εικόνες από κινηματογράφο στο Χαλάνδρι επιβεβαιώνουν την γενικότερη χαλάρωση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κορωνοϊο

cinema_1
Την αρχή έκαναν οι πλατείες, τα μπαρ και μπιτς μπαρ, την σκυτάλη πήραν τα πανηγύρια και τώρα σειρά έχουν οι θερινοί κινηματογράφοι να παρουσιάσουν σημάδια απειθαρχίας απέναντι στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Τα σινεμά που άνοιξαν σταδιακά από την Δευτέρα 1η Ιουνίου, με επιθυμητή πληρότητα περίπου στο 70%, με αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες, ανοιχτά κυλικεία και χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όσο περνούν οι μέρες τόσο χαλαρώνουν τα μέτρα με τις αυλές να γεμίζουν ασφυκτικά. Θα περίμενε κανείς ότι η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από τις πύλες εισόδου στη χώρα μας θα κρατούσε σε εγρήγορση τους πολίτες, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εικόνες συγχρωτισμού που αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία.
cinema_2

Για παράδειγμα, χθες το βράδυ σε θερινό σινεμά του Χαλανδρίου, η εικόνα που αντίκρισαν οι τελευταίοι επισκέπτες πριν την έναρξη της προγραμματισμένης προβολής, ήταν αποκαρδιωτική. Η οδηγία να υπάρχει κενό ανά δυο καθίσματα είχε καταστρατηγηθεί και οι θεατές που υποτίθεται ότι έπρεπε να κρατούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, βρίσκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εξετάζεται η απαγόρευση των πανηγυριών, λέει ο Σύψας

Προμαχώνας: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί από κορωνοϊό παγκοσμίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης