Λάρισα: Κλοπή αποκάλυψε αρχαία, ρευματοκλοπές και λαθραίο καπνό

Λάρισα: Κλοπή αποκάλυψε αρχαία, ρευματοκλοπές και λαθραίο καπνό

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε βαριές διώξεις στον συλληφθέντα

peripoliko_main
«Βουτηγμένος» στην παρανομία αποδείχθηκε ο δράστης της κλοπής εξοπλισμού εστίασης από τον εξωτερικό χώρο μιας ψησταριάς στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς είχε στην κατοχή του αρχαιότητες, υλικά για ρευματοκλοπή και μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητου καπνού!

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη, που συνελήφθη λίγο μετά την κλοπή χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του τμήματος Αγιάς, έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Αρχικά, στο εσωτερικό του βρέθηκαν 39 νομίσματα τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας που διαπίστωσε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας.

Όμως, στον χώρο αποσκευών βρέθηκαν ακόμη 22,5 κιλά κατεργασμένου καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, αλλά και μολυβδοσφραγίδες και άλλα υλικά που, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., χρησιμοποιούνται για παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας!

Μετά από αυτά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε βαριές διώξεις στον συλληφθέντα για κλοπή, παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ η δικογραφία παραμένει ανοιχτή καθώς συνεχίζεται η προανάκριση για να εξακριβωθεί σε πόσα σπίτια έχει «πειράξει» τους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εύβοια: Φωτιά κοντά στην Κάρυστο - Στον οικισμό Ραπταίοι

Χαλκιδική: Εξουδετερώθηκε βόμβα σε ΑΤΜ

Αγία Σοφία: «Λυπούμαστε για την απόφαση της Άγκυρας» αναφέρει εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης