Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης: Περιορίστηκε σε δασική έκταση και μακριά από κατοικημένη περιοχή

Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης: Περιορίστηκε σε δασική έκταση και μακριά από κατοικημένη περιοχή

Εκκενώθηκε ο οικισμός Παλινοστούντων Ποντίων Σαπών - Τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν επιχειρώντας για την κατάσβεση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας

sapes-fwtia
Σε αμιγώς δασική έκταση (πευκοδάσος) και ειδικότερα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, που δυσχεραίνει την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον οικισμού του Δήμου Σαπών Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τον περιορισμό της φωτιάς στη δασική έκταση και σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό παλιννοστούντων ποντίων, οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί ασφαλώς από τις κατοικίες τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, επέστρεψαν και μέχρι στιγμής το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Τα πεζοπόρα τμήματα θα παραμείνουν επιχειρώντας για την κατάσβεση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Παλινοστούντων Ποντίων Σαπών, καθώς οι φλόγες πλησίασαν κοντά στα σπίτια. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το xronos.gr, η τοπική ενορία άνοιξε τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 
Κλείσιμο

#Live 🔴 Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στις Σαπες Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ (ανανεώνεται): shorturl.at/lAJX1

Δημοσιεύτηκε από Χρόνος Εφημερίδα στις Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

sapes1
sapes2
sapes3


Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με το πέρασμα του χρόνου ενισχύθηκε και  αυτή την ώρα επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων και τρία αεροσκάφη, ενώ την προσπάθεια πυρόσβεσης εισχύουν και μηχανήματα, υδροφόρος και προσωπικό της αυτοδιοίκησης.



fotia01
fotia02
fotia03


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη και γίνεται πραγματικός αγώνας για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες στον οικισμό Ποντίων Σαπών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά βόρεια των Σαπών ν. Ροδόπης. Επί ποδός η Πυροσβεστική. Διαβάστε εδώ: shorturl.at/lFK89 (Βίντεο: Χρήστος Κωνσταντινίδης)

Δημοσιεύτηκε από Χρόνος Εφημερίδα στις Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020


Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα 5 μποφόρ και δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

foto_sapes


Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενώ πέραν της πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας - Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές. Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εστίες της φωτιάς είναι τουλάχιστον πέντε.

Λόγω της μεγάλης έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το γραφείο τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αυτό είναι πάγια πρακτική σε περιπτώσεις πυρκαγιών μεγάλης έκτασης, όπως η συγκεκριμένη, που εξακολουθεί να καίει σε ορεινή, δύσβατη περιοχή.


Πηγή - Φωτογραφίες: xronos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης