Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρτίνο: Σε επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες - Υπόνοιες για εμπρησμό

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρτίνο: Σε επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες - Υπόνοιες για εμπρησμό

Η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε γρήγορα διαστάσεις  - Οι φλόγες πέρασαν και την εθνική οδό - Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες - Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή - Επί τόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

fotia_main
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Οι φλόγες μάλιστα πέρασαν το απόγευμα την εθνική οδό.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε το απόγευμα ότι  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει  χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Περίπου στις 20.00 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, για τις οποίες παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στο Μαρτίνο για έρευνες.


Κλείσιμο

Όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Lamiareport.gr: Μάχη με τις φλόγες στο Μαρτίνο

Η φωτιά έκανε στάχτες δασική περιοχή με πουρνάρια, έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο, ενώ τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, όσο και οι εναέριες που ενισχύθηκαν, μπόρεσαν να ελέγξουν αρκετά από τα μέτωπά της πολύ νωρίς.


Για προληπτικούς λόγους διακόπηκε επί 6 ώρες η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύτηκε σε παρακαμπτηρίους

Η εθνική οδός άνοιξε και πάλι λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Lamiareport.gr: Καταστροφές από τις φλόγες στο Μαρτίνο

Πολλοί από τους οδηγούς αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα 'Αγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.
fwtia_martino2

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε το απόγευμα με 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Ηταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Αισιόδοξα νέα για τον 5χρονο που τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα αγροτικού

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρεις συλλήψεις για το νεκρό βρέφος

Πιερία: «Σήκωσαν» τρία χρηματοκιβώτια με 200.000 ευρώ και κοσμήματα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης