20 ριάλιτι έρχονται τον Σεπτέμβρη (και ψάχνουν πρωταγωνιστές)

20 ριάλιτι έρχονται τον Σεπτέμβρη (και ψάχνουν πρωταγωνιστές)

Τιτανομαχίες μεταξύ σόου, παιχνιδιών και... έγκλειστων αναμένεται από τη νέα τηλεοπτική σεζόν με τους βετεράνους του MasterChef και του GNTM να κονταροχτυπιούνται με επίδοξους τραγουδιστές, μοντέλα και γαμπρούς! - Τι σχεδιάζουν τα κανάλια για την επάνοδο του φθινοπώρου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
reality-arthro
Ηταν μια περίοδος δοκιμασίας για πολλούς λόγους η καραντίνα. Εκτός από τα όρια υπομονής, ψυχραιμίας και αντοχών, δοκιμάστηκε και το τηλεοπτικό πείραμα. Και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Το μόνο πρόγραμμα που άντεξε, το μόνο που έμεινε αλώβητο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, ήταν το «MasterChef». Το ριάλιτι μαγειρικής του STAR, το οποίο δεν διέκοψε ούτε μία ημέρα την προβολή νέων επεισοδίων, σημείωνε τουλάχιστον 40% και είχε μέσο όρο 2 εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι δεν έχαναν λεπτό της αναμέτρησης στα μπουγαδόνερα, αφού η μαγειρική έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Η μυθοπλασία έκανε σημαντικά βήματα, ωστόσο συνάντησε και πολλά εμπόδια.

  • Κυρίως στον ΣΚΑΪ, όλα όσα ονειρεύτηκαν ότι μπορεί να κατακτούσαν μέσα από την προβολή ελληνικών σειρών έπεσαν στο κενό, καθώς οι περισσότερες από αυτές, με εξαίρεση τις «8 Λέξεις», δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 10%, ενώ απογοήτευση έφερε και η επίδοση του «Λόγω Τιμής» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.
  • Στον ΑΝΤ1 τη μεγάλη έκπληξη έκαναν οι «Αγριες Μέλισσες», οι οποίες διέγραψαν μια εντυπωσιακή τροχιά στον τηλεοπτικό ορίζοντα, ενώ παραδοσιακά το κανάλι κρατά τα σκήπτρα στις καθημερινές δραματικές σειρές.
  • Καλή συνέχισε να είναι η πορεία της παλιάς γνώριμης «Μουρμούρας» στον ALPHA, ικανοποιητική αυτή του «Ερωτα Μετά», άδοξο το τέλος του «Κρατάς Μυστικό». Το κανάλι είδε ότι το πλάνο των ελληνικών σειρών δεν ταιριάζει πλέον στα σχέδια του μέλλοντος όσο στο παρελθόν και η μυθοπλασία συρρικνώνεται προκειμένου να δώσει λίγο περισσότερο χώρο στο ριάλιτι.
  • Μια ακόμη φωτεινή εξαίρεση ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» στο OPEN, που προσέφερε κάτι διαφορετικό στο τηλεοπτικό πεδίο, θίγοντας σοβαρά ιστορικά ζητήματα τα οποία πλέον συναντώνται σπάνια στη βεντάλια της μυθοπλασίας. Η νέα σεζόν δεν δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στις σειρές. Σε αυτό φυσικά μετράνε και ο φόβος για ενδεχόμενη επιστροφή της πανδημίας του κορωνοϊού και ένα ακόμη lockdown στον τομέα της παραγωγής. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η τάση για την επόμενη χρονιά είναι μία: ριάλιτι. Ολων των ειδών. Μαγειρικής, μόδας, dating, επιβίωσης, εγκλεισμού, αγροτικής ζωής, καλλιτεχνικά. Δεν υπάρχει κανάλι, δεν υπάρχει ζώνη, δεν υπάρχει τηλεοπτικός νους που θα μείνει μακριά από την τάση της παραγωγής ριάλιτι.

reality


Kουζίνα Vs προξενιά

Αν και όλα έδειχναν ότι οι επίδοξοι σεφ θα μονομαχούσαν στην prime time με τους έγκλειστους στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού», ο κορωνοϊός άλλαξε τα πλάνα και η αναβολή του «Big Brother» τούς άφησε να κάνουν μόνοι ριάλιτι στην κουζίνα.

Τον Σεπτέμβριο όμως είναι σχεδόν σίγουρο, εκτός απροόπτου, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο από τους πιο ισχυρούς παίκτες. Τα υποψήφια μοντέλα του «Greece’s Next Top Model», που φέτος θα έχει και αγόρια εκτός από κορίτσια στο STAR, και οι παίκτες του «Big Brother» στον ΣΚΑΪ. Στην κριτική επιτροπή του GNTM στο STAR παραμένουν η Βίκυ Καγιά, ο Αγγελος Μπράτης και ο Δημήτρης Σκουλός, με την προσθήκη ενός μοντέλου στη θέση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μετακινήθηκε στη μεσημεριανή ζώνη του ALPHA.

Κλείσιμο
Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που οι αιτήσεις για το πρώτο έχουν ξεπεράσει τις 7.000, ενώ το επαναλανσάρισμα του «Μεγάλου Αδελφού», το οποίο θα παρουσιάσει ο Χάρης Βαρθακούρης, έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση που, αν και οι συμπληρωματικές οντισιόν είχαν σκοπό να προσθέσουν δυο-τρεις παίκτες ακόμη, τελικά αποφασίστηκε να πάρουν μεγαλύτερη έκταση και να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων εντός του σπιτιού.

Αναμένεται μεγάλη σύγκρουση καθώς και τα δύο ριάλιτι θεωρούνται πέρα από δημοφιλή και σκληροπυρηνικά στο είδος τους. Στο παιχνίδι φυσικά θα μπουν και άλλα παρόμοια formats.

Οπως το «Bachelor» στον ALPHA, το οποίο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό στην κατηγορία του dating. Εδώ θα κληθούν κάποιες κυρίες που θα δηλώσουν υποψηφιότητα και θα επιλεγούν από την παραγωγή να προσπαθήσουν να πείσουν τον εργένη του παιχνιδιού ότι είναι ο έρωτας της ζωής του και όχι απλώς να συνάψουν σχέση, αλλά και να προχωρήσουν σε επίσημη δέσμευση, δηλαδή γάμο.

Στον ALPHA εξετάζεται επίσης το σενάριο να βγει και το γνωστό σε όλους μαγειρικό ριάλιτι «Hell’s Kitchen» για το οποίο έχει γίνει κρούση στον σεφ Εκτορα Μποτρίνι. Αγνωστο αν θα συνεχιστεί το «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι» και την επόμενη σεζόν, καθώς τα πρώτα δείγματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά, οπότε ίσως υπάρξουν ανασχεδιασμός και αλλαγή πλάνων.

Φυσικά το «MasterChef» συνεχίζει κανονικά την επιτυχημένη πορεία του με νέα βερσιόν, με τους τρεις σεφ (Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης) στην κριτική επιτροπή και ακόμη σκληρότερο ριάλιτι, καθώς θα υπάρξει αντίπαλος και μάλιστα ισχυρός στο β’ μισό της σεζόν, οπότε και προβάλλεται.

Μαγειρικό ριάλιτι θα έχει μάλλον και ο ΣΚΑΪ μετά τις γιορτές, καθώς στην πρόσφατη συμφωνία με την Acun Medya συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία και το απόγευμα με ένα ριάλιτι ανάλογου περιεχομένου, το οποίο θα προβάλλεται πριν από το δελτίο ειδήσεων.

Τα σενάρια που θέλουν τον Ατζούν Ιλιτζαλί κάθε χρόνο να συνάπτει συμφωνίες εκτός Φαλήρου, φέτος δεν ευδοκίμησαν για δύο λόγους. Πρώτον, κανένα στέλεχος άλλου καναλιού δεν παίζει το παιχνίδι του Τούρκου, ο οποίος ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα και στο τέλος δεν συμφωνεί και, δεύτερον, η σχέση του με τα στελέχη του ΣΚΑΪ είναι άψογη. Πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση είχε τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο παραγωγό και η συζήτηση έγινε σε ζεστό κλίμα. Ανανεώθηκε η συμφωνία για το «My Style Rocks», το οποίο συνεχίζει με την Κατερίνα Στικούδη στην παρουσίαση και την Ελενα Χριστοπούλου, τον Στέλιο Κουδουνάρη και τον Λάκη Γαβαλά στην επιτροπή. Πρόκειται να προβληθεί τον Σεπτέμβριο στην απογευματινή ζώνη.

Κανονικά συνεχίζεται και το «Voice» στο ΣΚΑΪ, δίχως όμως να έχουν κλείσει τα ονόματα των παρουσιαστών και των κριτών. Στο β’ μισό έρχεται μετά από παύση ενός έτους το «Survivor», το οποίο θα έχει ελληνική σύνθεση και ίσως και κάποια στοιχεία από το παρελθόν... Το απόγευμα θα επιλεγεί ένα ριάλιτι μάλλον μαγειρικής, όπως προαναφέρθηκε, για να καλυφθεί η απογευματινή ζώνη. Υπάρχει εναλλακτική επιλογή να κλείσει και ένα ριάλιτι dating περιεχομένου, το οποίο όμως δεν θα είναι το «Power of Love».

Αγρότες σε αναμονή

Στον ΣΚΑΪ όμως υπάρχει κι ένα format το οποίο βρίσκεται σε αναμονή από πέρυσι. Πρόκειται για το «Αγρότης μόνος ψάχνει» το οποίο αρχικά είχε αποφασιστεί να το παρουσιάσει η Ελένη Τσολάκη, αλλά φέτος κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο. Το ριάλιτι είναι στα χαρτιά των στελεχών, τα οποία ανάλογα με τις επιδόσεις του α’ μισού θα αποφασίσουν αν μπορούν να το δρομολογήσουν άμεσα.

Στο κανάλι του Φαλήρου υπάρχει ήδη τρέιλερ που καλεί όλους όσοι επιθυμούν να «μεταμορφωθούν», να βελτιώσουν την εικόνα τους και να κάνουν μια επανεκκίνηση, να δηλώσουν συμμετοχή. Το συγκεκριμένο ριάλιτι θα προβληθεί ή το μεσημέρι πριν από το δελτίο ειδήσεων, εφόσον γίνουν σημαντικές αλλαγές, ή το απόγευμα του β’ μισού της σεζόν. Φυσικά στη σκαλέτα του προγράμματος παραμένει και το «Masked Singer», το οποίο θα παρουσιάζει ο Σάκης Ρουβάς.

Στο OPEN και στον ΑΝΤ1 προς το παρόν αντιστέκονται. Μυθοπλασία και σόου, αλλά όχι ριάλιτι. Υπάρχoυν το «Just the Two of Us» και το «Your Face Sounds Familiar». Σωστές επιλογές; Θα φανεί στο χειροκρότημα και στον πίνακα τηλεθέασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύψας στον ΘΕΜΑ 104,6: Φοβόμαστε ότι ο συνωστισμός θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά

Αν παραταθεί η καραντίνα θα προχωρήσουμε σε περικοπές, λέει ο CEO της EasyJet

Πάνω από επτά εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 παγκοσμίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης