LIVE

Κορωνοϊός

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Προβληματισμός για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

iera32

Τι αναφέρει η απόφαση των Ιεραρχών για το νέο μάθημα

Την επιφύλαξή της και τον προβληματισμό της ένταξης της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία στο μάθημα στις νέες θεματικές και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησία, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, «από κάποιους που δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας» εξέφρασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Επίσης η ΔΙΣ αποφάσισε να στείλει σχετικό διευκρινιστικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Μητροπολίτες για συγκεκριμένα μέτρα για το άνοιγμα των Ναών, όπως καθορίσθηκαν από την Πολιτεία.

Η ΔΙΣ, λαβούσα υπ’ όψιν της τα δημοσιεύματα μέρους του τουρκικού τύπου εναντίον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θεωρεί άδικη την επίθεση αυτή και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το σεπτό πρόσωπό του.

Παράλληλα σε ανοικωθέν της «Εκφράζει την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, από κάποιους οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από συνειδητή απιστία δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας».

Η ΔΙΣ, όπως τονίζεται «λαβούσα υπ’ όψιν της την από 28ης Απριλίου 2020 εξαγγελία της Πολιτείας περί της συμμετοχής των πιστών στις Θείες Λειτουργίες και στις Ιερές Ακολουθίες εντός των ιερών Ναών, από της Κυριακής 17ης Μαΐου 2020, καθόρισε τις προϋποθέσεις για την λειτουργία των ιερών Ναών με την συμμετοχή των πιστών και απεφάσισε να αποστείλει σχετικό διευκρινιστικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς τους Σεβ. Μητροπολίτες για τον καθορισμό των συγκεκριμένων μέτρων, όπως έχουν ορισθεί από τους αρμοδίους φορείς».

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής «Λαβούσα υπ’ όψιν της τα σχετικά με την συζήτηση «περί της εισαγωγής της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και την ένταξή της στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της διδασκαλίας των μαθημάτων και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στην διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών», εκφράζει την επιφύλαξη, την αγωνία και τον προβληματισμό της για την καταλληλότητα και τις επιπτώσεις των εν λόγω πρωτοβουλιών ως προς την επωφελή και ισορροπημένη αγωγή των παιδιών μας».

Επίσης η ΔΙΣ ενέκρινε:

- Την έκδοση των Συνοδικών Εγκυκλίων των ετών 2000-2020.

- Την επανέκδοση του Κώδικα Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Τον Ισολογισμό, Απολογισμό και την Έκθεση Πεπραγμένων οικονομικού έτους 2019 της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, ως και τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες διά το έτος 2020. Τέλος η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία - Τι ισχύει για τα χειρουργεία

Guardian: Η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο για άνοιγμα συνόρων μεταξύ χωρών με «κοινά επιδημιολογικά προφίλ»

«Να πώς οι Έλληνες αντέχουν καλύτερα» τονίζει σε βασικό της άρθρο εφημερίδα της Βοστώνης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ΑΟ

Καλύτερα να τους κάνετε μάθημα για τον ΚΟΚ παρά για τα σεξουαλικά, αυτά θα τα μάθουν όταν έρθει η ώρα.

Χαχαχα

Μην φοβάστε. Θα μπει και κεφάλαιο για τα στριγκάκια . . . ρόμπες!!!

Εκκλησία εκτός τόπου και χρόνου

Ίσως το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ μάθημα είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Από ΠΡΙΝ από το νηπιαγωγείο, ακόμη. Για να γλυτώσουμε πολλά μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ προβλήματα! Να σώσουμε ανθρώπους-θύτες αλλά και ανθρώπους-θύματα. Ιεράρχες, ΣΙΩΠΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

@

ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΣΤΕ ...., ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ .

Μαρία

Εγώ στο υποχρεωτικό κατηχητικό είχα μάθει ότι το σεξ είναι αμαρτία και επιτρέπεται μόνο εντός του γάμου και μόνο για τεκνοποίηση. Άρα έκανα μάθημα σεξουαλικής αγωγής αλλά μέσω της Εκκλησίας. Έχω ένα παιδί. Καταλαβαίνετε πόσες φορές ..... φχαριστήθηκα την αμαρτωλή και αισχρή πράξη.

@

Δεν με πειθεις , πες την αληθεια , με τον κρινο το εκανες το παιδι .

Zagklos

ΤΟ ΟΜΟΡΦΌΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΆΡΙΣΕ Η ΦΎΣΗ, ΕΊΝΑΙ Ο ΈΡΩΤΑΣ! Aνακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 17/3/2008) για τις προγαμιαίες σχέσεις, η συμβίωση ενός ζευγαριού εκτός θρησκευτικού γάμου, την χαρακτηρίζουν ”πορνεία”, ας τραβήξουμε για λίγο την κουρτίνα του εξωραϊσμού, της υποκρισίας και της δήθεν πνευματικότητας, για να δούμε το πραγματικό πρόσωπο «της θρησκείας της αγάπης» στο βασικό θέμα της ερωτικής συμπεριφοράς των ανθρώπων, ώστε να ξέρουν όλοι «σε τι θεό πιστεύουν». Ο απόστολος Παύλος, δείχνοντας τον μισογυνισμό του και την αποστροφή του προς το γυναικείο φύλο το δήλωσε ξεκάθαρα: «Καλόν ανθρώπω γυναικός μη άπτεσθαι (Καλόν είναι εις τον άνθρωπο να μην εγγίζει και να μη γνωρίσει διόλου γυναίκα)», δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι… η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος! (Α΄ Κορινθ. Ζ΄,1-2). Και πιο κάτω: «θέλω γαρ πάντας ανθρώπους είναι ως και εμαυτόν», δηλ. «θέλω να είναι όλοι οι άνθρωποι, όπως είμαι και εγώ, δηλ. άγαμοι και ανέραστοι» (Α΄ Κορινθ. Ζ΄, 7). Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι μαθητές του Ιησού, οι «πάνσοφοι αλιείς», οι οποίοι, μετά από μια συζήτηση με τον δάσκαλό τους περί χωρισμού και διαζυγίου, η οποία καταλήγει σε προτροπή υπέρ της παρθενίας και της αγαμίας, ακόμα και υπέρ του ευνουχισμού(!), αφού τα ζύγισαν καλά τα πράγματα με το σύνδρομο της εβραϊκής συμφεροντολογίας, καταλήγουν στο συμπέρασμα: «ει ούτως εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι (δεν συμφέρει να έρχεται κανείς εις γάμον)»! (Ματθ. ΙΘ΄ 9-12). Ο “μέγας” Αθανάσιος, έλεγε: «Δύο δρόμοι υπάρχουν στη ζωή. Ο ένας είναι του γάμου, ο μέτριος. Ο άλλος είναι της παρθενίας, αγγελικός και ανυπέρβλητος». Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει: «Τόσο πολύ προέχει του γάμου η παρθενία, όσο ο ουρανός από τη γη». Και ο Τερτυλλιανός συμβούλευε: «Αυτοί που έχουν γυναίκες να κάνουν σαν να μην τις έχουν» (!), δηλ. απλά να τις κοιτάζουν και να σφυρίζουν αδιάφορα! Ένας εκκλησιαστικός ύμνος τονίζει πως οι πραγματικά ηθικοί άνδρες είναι «οι ανδρικώς την φύσιν εκβιασάμενοι ασκητές άγιοι», αφού κατάφεραν να νικήσουν τις βιολογικές ορμές τους, βιάζοντας τη φύση και ο Ισαάκ ο Σύρος δηλώνει ότι «Η παρθενία είναι η κορυφαία των αρετών». Αλλά αν είναι ιδανικό η παρθενία, η αγαμία και ο μοναχισμός και το ιδανικό αυτό θεωρητικά αποφάσιζε μια μέρα να το ακολουθήσει όλη η ανθρωπότητα, οραματιζόμενη την... Παραδείσια παρθενία και βασιλεία, τότε μετά από πενήντα έως εκατό χρόνια θα εξέλιπε η ζωή από τον πλανήτη!

Dr.

Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι κληρικοί μια χαρά ευχαριστιούνται τον έρωτα. Οι νουθεσίες είναι για το ποίμνιο, όχι για τους ίδιους.

@

Μη γραφεις τετοια ..., ειναι ΑΜΑΡΤΙΑ ! «Ει δε τις ασχημονείν επί την παρθένον αυτού νομίζει εάν ή υπέρακμος, και ούτως οφείλει γίνεσθαι, ο θέλει ποιείτω. Ουχ αμαρτάνει. Γαμείτωσαν». Σε πολύ απλά ελληνικά: «Εάν κάποιος νομίζει ότι είναι ντροπή που η κόρη του έμεινε γεροντοκόρη, και έτσι πρέπει να γίνει, ότι θέλει ας κάνει. Δεν αμαρτάνει. Ας παντρευτούν (σ.σ.: Ο πατέρας με την κόρη)». Ο Λωτ πηδιέται με τις κόρες του και μάλιστα τις καθιστά έγκυες! «Ανέβη δε ο Λώτ από Σηγώρ και κατώκησεν εν τω όρει και μετ’ αυτού αι δύο θυγατέρες αυτού, διότι εφοβήθη να κατοίκηση εν Σηγώρ και κατοίκησεν εν σπηλαίω, αυτός και αι δύο θυγατέρες αυτού. […] Και είπεν η πρεσβυτέρα προς την νεωτέρα… ελθέ ας ποτίσωμεν τον πατέρα ημών οίνον κι ας κοιμηθώμεν μετ’ αυτού. […] Επότισαν λοιπόν και την νύκτα εκείνη τον πατέρα εαυτών οίνον, και σηκωθείσα η νεωτέρα εκοιμήθη μετ’ αυτοΰ και εκείνος δεν ενόησεν ούτε πότε πλαγίασεν αυτή και πότε εσηκώθη. Και συνέλαβαν αι δύο θυγατέρες τού Λώτ εκ του πατρός αυτών» (Γένεσις ΙΘ’ 30, ΙΘ’ 32, ΙΘ’ 35-36). Στις 9 Οκτωβριου εχουμε και τη γιορτη του Αη !!! ΛΩΤ !!! ΘΑΜΑΡ !! «Κι εκείνη έβγαλε τα ενδύματα της χηρείας της, σκεπάστηκε με κάλυμμα, και περιτυλίχθηκε, και κάθησε κοντά στη δίοδο, που είναι στον δρόμο τής Θαμνά· επειδή, είδε ότι ο Σηλώμ είχε γίνει μεγάλος, κι αυτή δεν δόθηκε σ’ αυτόν για γυναίκα. Και όταν ο Ιούδας την είδε, τη νόμισε για πόρνη· επειδή, είχε σκεπασμένο το πρόσωπό της. Και στον δρόμο στράφηκε σ’ αυτή και είπε: Άφησέ με, σε παρακαλώ, να μπω μέσα σε σένα· επειδή, δεν γνώρισε ότι ήταν η νύφη του. Κι εκείνη είπε: Τι θα μου δώσεις για να μπεις μέσα σε μένα; Κι εκείνος είπε: Εγώ θα σου στείλω ένα κατσικάκι από τις κατσίκες του κοπαδιού. Κι εκείνη είπε: Μου δίνεις ένα ενέχυρο, μέχρις ότου να το στείλεις; Κι εκείνος είπε: Τι ενέχυρο να σου δώσω; Κι εκείνη είπε: Το δακτυλίδι σου και το περιδέραιο και την ράβδο, που έχεις στο χέρι σου. ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ .. Και της τα έδωσε, και μπήκε μέσα σ’ αυτήν, και συνέλαβε απ’ αυτόν. Ύστερα απ’ αυτά, αναχώρησε, και αφού έβγαλε το κάλυμμά της, ντύθηκε τα ενδύματα της χηρείας της».(Γένεσις, 38: 14-19). Ο παπάς ευχεται στην νύφη, μόλις περνάει στο δάκτυλό της το δακτυλίδι τού γάμου «Να λάμπει ο δακτύλιός σου, ως ο δακτύλιος τής Θάμαρ»! Σε άλλο σημείο, ο παπάς εύχεται στη νύφη: «…και συ νύμφη, μεγαλύνθητι ως Σάρα…!!!!!! ».Και ποιά ήταν η Σάρα; Η σύζυγος του Αβραάμ, ο οποίος την…εξέδιδε στους Αιγυπτίους... ! Για ΤΕΤΟΙΑ !!!! «μεγαλεία..!!!» μιλάμε…

Βασίλης

Από τά σχόλια στό παρόν θέμα καί σέ άλλα σχετικά ένα συμπέρασμα: δέν υφίσταται ελληνική κοινωνία αλλά ετερόκλητος πληθυσμός μέ τελείως διαφορετικές πολιτισμικές καί ηθικές αναφορές. Μόνη λύση η αποδοχή τού γεγονότος από τήν πλευρά τής πολιτείας καί η παροχή διαφορετικής παιδείας σύμφωνα μέ τίς επιλογές τών γονέων (χριστιανικής, αθεϊστικής, υλιστικής, ηδονοθηρικής). Αυτό μάλιστα θά μπορούσε νά επεκταθεί καί στό ευρύτερο νομικό πλαίσιο πού αφορά τήν οικογένεια, τό γάμο, τά διαζύγια, τήν επιμέλεια τών παιδιών, καθώς είναι φανερό ότι ένα μοντέλο δέν ταιριάζει σέ όλους.

Να μαντέψω;

Ο ίδιος ανώμαλος έχει γράψει όλα τα σχόλια, έτσι; Σεξουαλική αγωγή στο νηπιαγωγείο τι άλλο παρά ανώμαλοι θα υποστήριζαν;

Αννα

σκοταδισμός, Μεσαίωνας, Τεχεράνη.

Aννούλα...

Όταν πληθύνουν οι μουσουλμάνοι στη χώρα,θα νοσταλγήσεις αυτό που τώρα αποκαλείς"σκοταδισμό"...οι μουσουλμάνοι δεν είναι χριστιανούληδες...

θεσπρωτος

«Εκφράζει την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, από κάποιους οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από συνειδητή απιστία δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα !!!!!! τα ιερά !!!! και τα όσια !!!! , τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας». Ας δουμε μερικα ..., Ιερα !!! και Οσια !!!! Φρίκη στην Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια ....Παπάς ασελγούσε σε παιδιά (και) μέσα στην εκκλησία ... .Ιερέας ασελγούσε σε 12χρονο κορίτσι στην Μάνη ...Ιερέας συνελήφθη στο Μενίδι, μετά από καταγγελίες γονέων, ότι ασελγούσε σε μαθητές κατηχητικού...... 80χρονος ιερέας από το Βόλο συνελήφθη επειδή ασελγούσε σεξουαλικά σε 11χρονο κοριτσάκι.... Λαμία: Στο εδώλιο σήμερα ο ιερέας που ασέλγησε σε παιδί με βαριά νοητική στέρηση ...Στο εδώλιο ξανά ο ιερέας που ασέλγησε σε 20χρονο με βαριά νοητική στέρηση.... σάτυρος παπάς του Ναυπλίου που βίαζε 23χρονη .... Κι άλλος παπάς βίαζε και μάλιστα μέσα στην εκκλησία, ανήλικο κοριτσάκι ! στο ονομα του πατρος !!! και του υιου !!! Ας μη παμε και στα ευλογημενα !!! μοναστηρια !! , με τις μακριες γαϊδουρες και τα τρενακια ......., που φωναζεις κουλα σουλα ρουλα και τσιμπανε ...οι μισοι καλογεροι ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ .........για τα ιερα και τα οσια ...!!

Κοίτα να δεις που θα λάβει και ευλογία ο ιός.

Πάνω απο όλα είμαστε φιλόξενος λαός

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης