Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104.6: Σε αυτά τα καταστήματα έσπευσαν οι καταναλωτές την περασμένη εβδομάδα

Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104.6: Σε αυτά τα καταστήματα έσπευσαν οι καταναλωτές την περασμένη εβδομάδα

Να τηρηθούν οι κανόνες κατά το άνοιγμα των καταστημάτων ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης  μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6

5075669
Tη σημασία που έχει να τηρηθούν από τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές οι κανόνες που έχουν οριστεί για το άνοιγμα των καταστημάτων από αύριο Δευτέρα τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «θα μπορέσουμε να μετρήσουμε από την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα και την επίπτωση στη διασπορά του Covid-19» και επομένως «είναι πολύ σημαντικό αυτό το 25% να τηρήσει τους κανόνες, όπως κάναμε αυτή την εβδομάδα».

«Θέλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα ακριβώς για να σταθούμε στα στάδια που έχουμε ανακοινώσει για την επανεκκίνηση της οικονομίας» πρόσθεσε.


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι μέχρι τώρα «είχαμε μία άψογη συμπεριφορά των επαγγελματιών, νομίζω ότι όλα λειτούργησαν πολύ ομαλά».

Εκτός από το επιδημιολογικό αποτέλεσμα, όμως, αναμένεται να μετρηθεί και το αποτύπωμα του ανοίγματος των καταστημάτων στην αγορά και την οικονομία.

Κλείσιμο
Όπως αποκάλυψε, εκτός από τα βιβλιοπωλεία «όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι κινήθηκαν με θετικό πρόσημο», ιδιαίτερα τα κομμωτήρια, τα κουρεία και η παροχή υπηρεσιών, αλλά και τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά είδη τα οποία ήταν «σχεδόν 50% επάνω» και φάνηκε ότι ο κόσμος ήθελε να επισκεφθεί και τα φυσικά καταστήματα

«Νομίζω ότι αυτό θα το δούμε να επιταχύνεται την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο κόσμο θα βγοι έξω και θα αρχίσει να αναζητά όλα τα προϊόντα (...) αναμένουμε ότι θα έχουμε μία καλή κίνηση» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: «Πατείς με, πατώ σε» ξανά στην Θεσσαλονίκη και το Παγκράτι

Καιρός: Έρχονται 35αρια και αφρικανική σκόνη στις αρχές της εβδομάδας

Πολιτική Προστασία αποσύρει το σποτ με τον Χρήστο Λούλη: Δεν εξυπηρετεί το σκοπό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης