«Με αυτό το γεγονός συγκλονίστηκε η κοινωνία. Χάθηκαν δύο άνθρωποι χωρίς λόγο, γιατί πραγματικά δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Αλλά και σοβαρός να ήταν ο λόγος, δεν δικαιολογείται να χαθούν δύο ζωές. Δύο μεγάλες οικογένειες θρηνούν δύο θύματα. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Πρέπει να αφήσουμε λίγο χρόνο να περάσει αυτό το τριήμερο και να προσπαθήσουμε όλη η κοινωνία, οι φορείς, οι παράγοντες του τόπου, να συμβάλλει ο καθένας από το μετερίζι του. Να στηρίξουμε τις δύο οικογένειες, να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε εκεί το κακό, να μην υπάρχει συνέχεια και να ευχηθούμε να το επιτύχουμε. Τα όπλα βγαίνουν πάρα πολύ εύκολα. Το όπλο το κρατάς επάνω σου, σε κλάσματα δευτερολέπτου δεν μπορεί το μυαλό να λειτουργήσει με μια λογική ψυχραιμίας και το τι μπορεί να επιφέρει αυτή η κίνηση κάνοντάς την, τραβώντας το όπλο…», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σκουλάς.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.