Κορωνοϊός: Σε εργαστήρι παραγωγής μασκών μετατρέπουν το εργαστήριο καρναβαλιού στον Ρέντη
Έχουν ήδη παραχθεί 7.500 μάσκες από εθελοντές και έπειτα από απόφαση του δημάρχου, οι εργαζόμενοι που δούλευαν για την κατασκευή αποκριάτικων στολών, τώρα δουλεύουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας
Πάνινες μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, θα ξεκινήσει να παράγει το εργαστήρι καρναβαλιού του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, μετά από απόφαση του δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη.
Ήδη έχουν παραχθεί 7.500 μάσκες από εθελοντές και πλέον, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, οι εργαζόμενοι που δούλευαν για την κατασκευή αποκριάτικων στολών, τώρα δουλεύουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής έχει αναλάβει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ).
Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση υπογραμμίζει: «Η ανάγκη για προσφορά και η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην απόφαση να μετατρέψουμε το εργαστήρι καρναβαλιού σε εργαστήρι κατασκευής πάνινων μασκών.Με αφορμή το γεγονός ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινάμε την παραγωγή μασκών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών μας. Η νέα κατάσταση απαιτεί αλλαγές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται σ'αυτές και να είναι ευέλικτη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο Δήμος, μέσα στο επόμενο δίμηνο ο αριθμός των μασκών, να φτάσει τις 15.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάσκες κατασκευάζονται με όλους τους κανόνες ασφάλειας και θα μοιραστούν στους δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθεύονται από τη ΔΗΚΕΝΙΡ (Κύπρου 7, ώρες 9.00-18.00).
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας