Ζαββός: Το σχέδιο «Ηρακλής» αφορά και τον Έλληνα πολίτη που γονάτισε τα τελευταία χρόνια

Ζαββός: Το σχέδιο «Ηρακλής» αφορά και τον Έλληνα πολίτη που γονάτισε τα τελευταία χρόνια

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι τράπεζες, απαλλαγμένες από ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους των κόκκινων δανείων, θα μπορούν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία

zavvos
«Το σχέδιο «Ηρακλής», δεν είναι σχέδιο μόνο για τις τράπεζες. Είναι σχέδιο για τον Έλληνα πολίτη που γονάτισε τα τελευταία χρόνια, έχοντας στερέψει η ρευστότητα από την αγορά», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων». Με το σχέδιο «Ηρακλής» θα δοθεί, όπως τόνισε, η δυνατότητα, απαλλαγμένες οι τράπεζες από ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους των κόκκινων δανείων, να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε το ΜέΡΑ 25.

«Η τιτλοποίηση δεν αφορά την πώληση δανείων σε funds. Η σχέση δανειολήπτη με το δάνειο και τις υποχρεώσεις του, δεν αλλάζει με τον «Ηρακλή»», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι υπάρχει μηχανισμός ώστε το δημόσιο να γνωρίσει ποια είναι η πορεία των τιτλοποιήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης