Χρηματιστήριο: Άτονη η κίνηση στην Αθήνα

hell12

Άτονη η κίνηση στην Αθήνα - Στις 855,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Δεδομένων των συνθηκών, η οδός Αθηνών συμπεριφέρθηκε καλύτερα σήμερα, αφού ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση 0,01% κλείνοντας στις 855,89 μονάδες.

Η ελληνική αγορά, όμως, συσσωρεύει εδώ και μήνες και ενδέχεται να συνεχίσει την ίδια κίνηση, καθώς το deal ΗΠΑ - Κίνας καθυστερεί για μια ακόμη φορά και τα περισσότεροι media κάνουν λόγο για ασάφειες, σημειώνοντας πως “πρέπει να βγεί η σαμπάνια απο τον πάγο”.

Εξάλλου, όταν αντιδρούν οι ξένες αγορές, η ελληνική δεν ακολουθεί και αυτό έχει κουράσει τους επενδυτές στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και μετά την υιοθέτηση του σχεδίου “Ηρακλής” η αντίδραση δεν ήταν η προσδοκώμενη.

Όλα αυτά, εν τω μεταξύ, λαμβάνουν χώρα εν μέσω ενός πολέμου εθνοκάθαρσης με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς οι Σύριοι τάχθηκαν υπερ των Κούρδων.

Πάντως,η ελληνική αγορά έχει απογοητεύσει και τώρα οι προσδοκίες έχουν μεταφερθεί για το Νοέμβριο, όταν και εφόσον επέλθει συμφωνία με τους δανειστές.

Σήμερα η ελληνική αγορά εμφάνισε δυο όψεις, καθώς οδηγήθηκε στην πτώση μέχρι το μεσημέρι και μετά ανέκαμψε, δίχως, όμως, να περάσει σε θετικό πρόσημο. Ο δε τζίρος ήταν σχεδόν μισός, καθώς δεν ξεπέρασε ούτε τα 36 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 1,26% στα 2,734 ευρώ. Κέρδη 0,56% για την Eurobank στα 0,881 ευρώ. Κέρδη 1,12% για την Alpha bank στα 1,719 ευρώ. Άνοδος 0,67% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Κέρδη 0,52% για την Coca - Cola στα 29,03 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 36,2 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euro_ar

Η Ελλάδα μαζί με την Ολλανδία και την Ισπανία είναι οι τρεις χώρες του ΟΟΣΑ που είχαν το 2017 υπερδιπλάσιες δαπάνες για την προστασία από την κλιματική αλλαγή σε σχέση με τον μέσο όρο - Βαθειά η μεταβολή στα δημόσια οικονομικά της χώρας τη δεκαετία της κρίσης 

113494272_l

Στα 1.650 ευρώ τον μήνα η μέση τιμή για σπίτι 100 τ.μ. σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Βούλα, την ώρα που στο ιστορικό κέντρο ξεπερνά τα 1.300 ευρώ - Άνοδος των μισθωμάτων σε όλη τη χώρα

tesla1

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών θα αποτελέσει ορόσημο για την γερμανική οικονομία. Ομως γιατί η Αμερικανική εταιρεία διάλεξε το Βερολίνο (παρά την κόντρα Τραμπ με Γερμανία) και όχι κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης;