Συντάξεις: Μικρότερες προσωπικές διαφορές δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΙΚΑ

syntaxeis

Για όλες τις παλαιές συντάξεις που δίδονταν πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, ενσωματώνονται οι παλαιές μνημονιακές περικοπές

«Zωντανές» παραμένουν οι διεκδικήσεις για επιστροφή των αναδρομικών, σύμφωνα με το Ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων καθώς όπως δείχνουν τα ενημερωτικά σημειώματα που συνεχίζουν να αναρτώνται στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ  με τη διαδικασία του επανυπολογισμού, για όλες τις παλαιές συντάξεις που δίδονταν πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, ενσωματώνονται οι παλαιές μνημονιακές περικοπές που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, στα νέα, επανυπολογισμένα ποσά. Χθες αναρτήθηκαν τα σημειώματα που αφορούν τους παλαιούς συνταξιούχους του ΙΚΑ και των ταμείων που προσαρτήθηκαν σ΄αυτό ( ΔΕΚΟ, τράπεζες).

Οι θετικές προσωπικές διαφορές γι΄αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων είναι μικρότερες έως 30%.

Αντίθετα  φουσκωμένες διαφορές ως 350 ευρώ  εμφάνιζαν οι επαναυπολογισμένες συντάξεις του δημοσίου και του πρώην ΟΑΕΕ. Όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό  και η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης.

Ειδικά για τα πρώην ευγενή ταμεία διαπιστώνονται σε μεγάλο βαθμό αρνητικές διαφορές  κυρίως λόγω των υψηλών εισφορών που είχαν καταβληθεί  με αποτέλεσμα να δοθούν αυξήσεις , μικρές στις περισσότερες περιπτώσεις. Η χορήγηση των αυξήσεων θα ολοκληρωθεί σε 5 ετήσιες δόσεις.

Η διαδικασία για το σύνολο των «παλαιών» κύριων, οριστικών και προσωρινών συντάξεων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Μάλιστα, από τις 15 Οκτωβρίου και μετά, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι που για οποιονδήποτε λόγο αμφισβητούν τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα, θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά, σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ.

Για όλες τις λοιπές κατηγορίες που δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, θα εμφανίζεται μήνυμα ότι το ενημερωτικό σημείωμα θα είναι διαθέσιμο προσεχώς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γιάννης

Στο εκκαθαριστικό μου υπάρχει αρνητική διαφορά. Το παράξενο είναι πως η ΕΑΣ και το 6% της υγείας παρακρατούνται επί ολόκληρης της προσωπικής διαφοράς και όχι στο 1/5 αυτής που μου καταβάλλεται από 1/1/2019. Ηλιθιότητα των νυν ή των πρώην; Καλά είναι καλά οι άνθρωποι να κάνουν κρατήσεις σε ποσά που δεν καταβάλλονται; Ακούει κανείς; Συνδικαλιστές και εργατολόγοι βουβαμάρα !!!!!

Outsider

Σε όσους δλδ εμφανίζεται θετική προσωπική διαφορά θα δοθούν αυξήσεις (!!!) ενώ όπου υπάρχει αρνητική δεν θα γίνει καμμία μείωση. Γελοία χώρα έρμαιο λαϊκιστών και κρατιστων.

Αχρείοι, ψεύτες, απατεώνες, κλέφτες, λεχρίτες = ...

= Σύριζα.

Μιχαλης

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΡΥΒΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ !

Σωκράτης

Πρωί-πρωί πήρα την κρυάδα της προσωπικής μου διαφοράς. 1) Τα ρεμάλια (πολιτικοί) ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΣΙΑ μου κόβουν α)156,25, β) 175,17, 2) Τα ρεμάλια του Παπαδήμιου και ΣΙΑ α)72,08 και β)182,86 συν Υγειονομική Περίθαλψη άλλα 98,74 Σύνολο 685,10. Ακολουθεί σήμερα τα ρεμάλια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μου κόβανε προσωπική διαφορά 654,04 επειδή σαν ηλίθιος πλήρωνα 600,00 ευρλώ τον μήνα στο ΚΛΕΒΕ (ΤΕΒΕ). ΓΙΑΤΙ;;;;; Για να πληρώνουν τους χασικλήδες, τους πρεζέμπορους τις ΜΚΟ των καθαρμάτων που κουβαλάνε τους παράνομους μετανάστες για να φροντίζουν τις βίλες των αφεντικών τους. Καταλάβατε τώρα γιατί δεν κυκλοφορούσαν τα εκκαθαριστικά τον ΓΕΝΑΡΗ του 2019;;;;;

Outsider

Θα παίρνετε όσα αντέχει ο προϋπολογισμός και όσα αντιστοιχούν στις εισφορές σας. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτε. Να γίνει το ασφαλιστικό πλήρως ανταποδοτικό.

Χρήστος Καρ.

Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ με 37 χρόνια συντάξιμα εκ των οποίων τα 7 στην ανώτατη προαιρετική κλάση και αρχική μικτή σύνταξη 1976 ευρώ με τον προηγούμενο νόμο του βγάζει ο νόμος Κατρούγκαλου μικτή σύνταξη 843 ευρώ, καθαρή 793 ευρώ. Προσωπική διαφορά 623 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ο συνταξιούχος παίρνει μαζί με την προσωπική διαφορά καθαρά στην τσέπη του 1253 ευρώ. Αν του τη δώσει του κράτους και καταργήσει την προσωπική διαφορά θα παίρνει σύνταξη 793 ευρώ. Και έχουν το θράσος να λένε ότι δεν έκοψαν τις συντάξεις. Και δυστυχώς βρέθηκαν άνθρωποι να δώσουν στους απατεώνες 32%

Προσωπική διαφορά 286,43 Ευρώ. Γι΄ αυτό θα ψηφίζω πάντοτε τη Νέα Δημοκρατία.

Είμαι συνταξιούχος. Σήμερα έλαβα γνώση του Μηνιαίου Ενημερωτικού Σημειώματος Πληρωμής της κύριας σύνταξής μου, για τον μήνα Ιανουάριο 2019, (το οποίο απέκρυπτε η απελθούσα κυβέρνηση του σύριζα…), διότι αναρτήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον ιστότοπο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλειας, (EΦΚΑ). Με τον νόμο κατρούγκαλου του 2016, η σύνταξή μου επανυπολογίσθηκε και προέκυψε μείωσή της, (ως προσωπική διαφορά) κατά 286,43 Ευρώ. Δηλαδή, από 1.221,65 Ευρώ προ φόρου, πλέον είναι 935,22 Ευρώ προ φόρου. Δηλαδή, μειώθηκε κατά 23,45 %!!! Γι΄ αυτό θα ψηφίζω πάντοτε τη Νέα Δημοκρατία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης