120 δόσεις προς τα ταμεία: Για ποιους «ανοίγει παράθυρο» παράτασης

120 δόσεις προς τα ταμεία: Για ποιους «ανοίγει παράθυρο» παράτασης

Οι οφειλέτες θα μπορούν να κάνουν μια πρώτη αίτηση ένταξης για να μην χάσουν την προθεσμία και στη συνέχεια όταν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές τους θα επανέλθουν με δεύτερη συμπληρωματική αίτηση

d5bbe98a836b4334ab181762aa31c18e
Ευκαιρία για διπλή αίτηση θα δώσει τροπολογία του υπουργείου εργασίας στους οφειλέτες των ταμείων που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παρότι έχει αποσαφηνιστεί κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρχει παράταση, στην πράξη ανοίγει ένα παράθυρο για όσους οφειλέτες δεν έχουν βεβαιωμένες οφειλές η αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα τεχνικής φύσης. Αυτοί οι οφειλέτες θα μπορούν να κάνουν μια πρώτη αίτηση ένταξης για να μην χάσουν την προθεσμία και στη συνέχεια όταν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές τους θα επανέλθουν με δεύτερη συμπληρωματική αίτηση.

Η ευκαιρία της συμπληρωματικής αίτησης αφορά κυρίους στους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που οι οφειλές τους για το 2018 προς τον ΕΦΚΑ και τον ΕΤΕΑΕΠ δεν έχουν βεβαιωθεί. Ειδικότερα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβάλλει τις τρέχουσες εισφορές του 2019. Στη συνέχεια, μόλις διαβιβαστούν όλες οφειλές και για το 2018, θα υποβληθεί και η δεύτερη αίτηση.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, «με νομοθετική μας πρωτοβουλία εντός ολίγων ημερών, θα δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο σύστημα, ασχέτως με το αν το ποσό της οφειλής τους αυτή τη στιγμή δεν είναι υπολογισμένο σωστά, ώστε να μην χαθεί η προθεσμία. Με τη ρύθμιση του ζητήματος, οι οφειλέτες θα πληρώσουν τελικά το ποσό που τους αναλογεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης