Το ΔΝΤ πρότεινε να καταργηθεί το όριο ηλικίας των 65 ετών για τη θέση του γενικού διευθυντή

Το ΔΝΤ πρότεινε να καταργηθεί το όριο ηλικίας των 65 ετών για τη θέση του γενικού διευθυντή

Το ΔΝΤ αίρει και το τελευταίο εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Κρισταλίνα Γεοργκίεβα για τη θέση του επικεφαλής – Η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου

imf_1
Το τελευταίο εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Βουλγάρας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ήρε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που συνέστησε να καταργηθεί το όριο ηλικίας των 65 ετών για τη θέση του γενικού διευθυντή.

Πλέον, οι διοικητές —εκπρόσωποι των κρατών— μελών θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση και δεν αναμένεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα.

Η Γκεοργκίεβα έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ που θα αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, ο κανονισμός του ΔΝΤ δεν επιτρέπει την υποβολή υποψηφιοτήτων σε άτομα άνω των 65 ετών. Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έχει γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1953 και είναι 66 ετών.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο πρότεινε επίσης να καταργηθεί και το ηλικιακό όριο των 70 ετών για να παραμείνει κανείς γενικός διευθυντής του Ταμείου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί η πρόταση.

Το ΔΝΤ υπενθύμισε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου και η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης