Ομόλογο: Έκδοση - βαρόμετρο 2,5 δισ. για επιστροφή στην κανονικότητα

ogo4444

Έξοδος στις αγορές για να αποκτήσει ελκυστική «καμπύλη» επιτοκίων ξανά η χώρα – Πιθανότατα σήμερα το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών - Κοντά στο 2% το επιτόκιο

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η έκδοση νέου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου. Πλην απροόπτου και εφόσον η κατάσταση στις διεθνείς αγορές χρήματος το επιτρέψει, εντός της ημέρας πιθανότατα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την άντληση ποσού έως και 2,5 δισ. ευρώ με ομόλογο 7ετούς διάρκειας.

Μέχρι τώρα οι εκδόσεις ομολόγων στα χρόνια του Μνημονίου στόχευαν να επιστρέψει η χώρα στις αγορές και να καλύψει τρέχουσες ανάγκες χρηματοδότησης. Με την νέα έκδοση, επιχειρεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, όπου οι επενδυτές θα μπαίνουν σε μια αγορά με βάθος, επιλέγοντας να διαβάζουν τεχνικά στοιχεία των αγορών αντί για …Εκθέσεις των θεσμών.

Το στοίχημα του νέου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι, μόλις κλείσει –αυθημερόν- το βιβλίο προσφορών, να αποδειχθεί ότι αγοραστές ήταν κυρίως μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές και ασφαλιστικά Ταμεία που θα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους τα νέα ομόλογα, αντί για καιροσκοπικά funds που μπαινοβγαίνουν επιθετικά ή «ξεφορτώνουν» κατά βούληση τα κρατικά ομόλογα.

«Εθνικός» στόχος είναι πλέον, όπως λένε στην κυβέρνηση, να αποκτήσει το ελληνικό Δημόσιο την απαραίτητη «καμπύλη αποδόσεων» των επιτοκίων για τα ομολόγά του σε βάθος χρόνου, με βάση την οποία θα μπορούν μελλοντικά οι υποψήφιοι επενδυτές να σχηματίζουν άποψη και να λαμβάνουν αποφάσεις για τοποθετήσεις στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει επιστροφή στην κανονικότητα τιμολόγησης των κρατικών τίτλων από τις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Ακομα δεν ηρθανε

Αρχισε το φαγοποτι. Αμ τοσα χρονια νηστικα τα τεκνα του χαρβαρντ φερανε και μουσαφιρεους δημοσιογραφους που πουλησαν τις συνειδησεις τους???καλη ορεξη λεβεντες μου και καλο 4ο μνημονιο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης