Δίνουν €35 εκατ. από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά

roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά. Ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακίδης αναφέρει: «πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά "Ελλάν Πασσέ", Βασίλη Πάντζο με αντικείμενο τη διαμόρφωση στοχευμένης δράσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά, δράση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Ξάνθης.

Είμαστε σε θέση να πούμε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Οι επιχειρήσεις των Ρομά που θα συμμετάσχουν στην δράση θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού».


ΣΧΟΛΙΑ (168)

ΟΧΙ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΈΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ. ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΧΑΛΚΟΥ?ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣ ΚΛΕΨΙΜΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ?ΟΧΙ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ.

Φτου γαμωτο!

Ρε Κυριάκο σε πρόλαβε ο Αλέξης ρε! Βρες άλλη ευαίσθητη ομάδα εσύ, αλβανους, ΛΟΑΤΚΙ, έχουμε μπολικους!

εμπόριο

να ενισχύσουν οικονομικά τους ρομά για το εμπόριο όπλων ναρκωτικών και για την κάθε είδους παρανομία. εάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ................

ΣΥνεχιζε να ΡΙχνεις ΖΑρια

Αφου θα δώσουν 35εκατομμυρια απο το ΕΣΠΑ στους ψηφοφόρους ρομα ας δωσουν καμμία επιδότηση στους αναρχομπαχαλους των εξαρχείων κ στους ρουβίκωνες για να αγοράσουν σύγχρονο εξοπλισμό κ να εκσυγχρονίσουν τον ήδη υπάρχον

Μενέλαος

Μετά τους "επενδυτές" του isis απο την Συρία κ το Αφγανισταν στο Σύριζα ανακαλυψαν και τους ρομα "επιχειρηματίες"

Συριζάκιας

Λέτε ότι θέλετε. Εμείς πάντως "τσεπώσαμε" καμιά διακοσαριά χιλιάδες ψήφους με αυτή τη στρατηγική κίνηση.

ΝΙΚ

Το Τσίπρα πλερώνει, καλό παιντί, έλεγε μια Ρομα στην Κομοτηνή, οι άλλοι να γκαμ...νε. Είδατε αν κουνάς καλά το σημαία τί γκίνεται το μαγαζί ντικό μας.

Ρατσισμός εξ αριστερών

Αν αυτό ισχύει, τότε ο τσυριζα αποδεικνύεται ρατσιστικό μόρφωμα το οποίο αντιβαίνει στην αντιρατσιστική νομοθεσία της Ευρώπης για "εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής" Δες εδώ: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32000L0043:EL:HTML Απλά εξυψώνει τους γύφτους πάνω από τους "μη γύφτους".

Ρομάς

Βρέχει ευρώ, στη στράαατα μουυυυυυυ, όπααα!!!!

γκιούφτο

άντε βρε να πάρουμε κι ένα καινούργιο Datsun! Κι ένα μεκανάκι να καθαρίζουμε τα κλεμμένα καλώδια! μουχτίσαμε στα ντουμάνια απ τις φωτιές βρε!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos

«Η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος

7
erga_ar

Tην εξωστρεφή στρατηγική ως διέξοδο από τη μιζέρια της εγχώριας αγοράς κατασκευών, τη χρήση σύγχρονων εργαλείων παραγωγής και χρηματοδότησης των έργων, αλλά και την αλλαγή μιας παγιωμένης αλλά ξεπερασμένης αντίληψης ότι μόνο το Δημόσιο παράγει υποδομές, υπερασπίζονται οι πέντε κορυφαίες τεχνικές εταιρείες του κλάδου.

ksiridakis

Στις προοπτικές που δημιουργούνται τόσο για την Θεσσαλονίκη όσο και για την Ελληνική οικονομία η αξιοποίηση των χαρακτηριστικών αλλά και των πόρων της Ελλάδας η οποία έχει με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα απολαμβάνει διαχρονικά την ηγεμονία στην παγκόσμια Ναυτιλία, αναφέρθηκε ο Γιώργος Ξηραδάκης, διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants Ltd και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά.