Φορολογική δήλωση: Τι πρέπει να προσέξουν φέτος τα ζευγάρια

Φορολογική δήλωση: Τι πρέπει να προσέξουν φέτος τα ζευγάρια

Τι σημαίνει η έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών και πώς θα υπολογιστεί ο φόρος σε αυτά. Πώς πρέπει να δηλωθούν τα παιδιά και τι αλλάζει με τα τεκμήρια για τα σπίτια, τα Ι.Χ. και τις δαπάνες του αφορολόγητου.

eggamoi-
Εικοσιδύο κανόνες της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας πρέπει να προσέξουν φέτος ιδιαίτερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018. Οι κανόνες αυτοί διαμορφώθηκαν εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν φέτος όσον αφορά την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεών τους.

Φέτος θα εκδοθούν ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους δύο συζύγους, γεγονός που επιβάλει προσοχή στον τρόπο που θα δηλωθούν οι δαπάνες και τα παιδιά, ενώ οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει ότι θα υποβάλουν χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν ότι υπάρχουν ορισμένες «παγίδες».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας των εισοδημάτων του 2018, οι έγγαμοι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψην τους τα εξής:

Κοινή φορολογική δήλωση υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα έγγαμα ζευγάρια που δεν έχουν γνωστοποιήσει στην Α.Α.Δ.Ε. την πρόθεσή τους για υποβολή χωριστών δηλώσεων.

Στις χωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση υποβολής κοινής δήλωσης, όταν ένας εκ των δυο συζύγων έχει πραγματοποιήσει δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αλλά ο ίδιος δεν δικαιούται το αφορολόγητο το ποσό των δαπανών του αυτών δύναται να μεταφερθεί ολόκληρο στον άλλο σύζυγο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης