Φορολογική δήλωση: Τι πρέπει να προσέξουν φέτος τα ζευγάρια

eggamoi-

Τι σημαίνει η έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών και πώς θα υπολογιστεί ο φόρος σε αυτά. Πώς πρέπει να δηλωθούν τα παιδιά και τι αλλάζει με τα τεκμήρια για τα σπίτια, τα Ι.Χ. και τις δαπάνες του αφορολόγητου.

Εικοσιδύο κανόνες της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας πρέπει να προσέξουν φέτος ιδιαίτερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018. Οι κανόνες αυτοί διαμορφώθηκαν εξαιτίας των αλλαγών που επήλθαν φέτος όσον αφορά την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεών τους.

Φέτος θα εκδοθούν ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους δύο συζύγους, γεγονός που επιβάλει προσοχή στον τρόπο που θα δηλωθούν οι δαπάνες και τα παιδιά, ενώ οι φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει ότι θα υποβάλουν χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν ότι υπάρχουν ορισμένες «παγίδες».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας των εισοδημάτων του 2018, οι έγγαμοι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψην τους τα εξής:

Κοινή φορολογική δήλωση υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα έγγαμα ζευγάρια που δεν έχουν γνωστοποιήσει στην Α.Α.Δ.Ε. την πρόθεσή τους για υποβολή χωριστών δηλώσεων.

Στις χωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων.

Σε περίπτωση υποβολής κοινής δήλωσης, όταν ένας εκ των δυο συζύγων έχει πραγματοποιήσει δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αλλά ο ίδιος δεν δικαιούται το αφορολόγητο το ποσό των δαπανών του αυτών δύναται να μεταφερθεί ολόκληρο στον άλλο σύζυγο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Λούλης

Ποια φορολογική δήλωση τώρα ?? Κανονικά οι εφορίες θα έπρεπε να έχουν κλείσει τώρα, και να μη λειτουργούν, μέχρι να γίνουμε κανονικό κράτος, αφού πρώτα καταργηθούν τα τεκμήρια σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, και αφού πρώτα μπει κάποια τάξη στο αισχρό δημόσιο, και προπαντός αφού ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι και το βόλεμα !!! Μέχρι τότε οι εφορίες θα έπρεπε να είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης