ΑΑΔΕ: Εντολές Πιτσιλή για μπαράζ φορολογικών ελέγχων

ΑΑΔΕ: Εντολές Πιτσιλή για μπαράζ φορολογικών ελέγχων

Ποιους θα ελέγξει άμεσα η εφορία και πώς θα τους επιλέξει

pitsilis
Την λίστα με τους στόχους που θα ελεγχθούν άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα, απέστειλε στις εφορίες της χώρας ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κύριος Γιώργος Πιτσιλής. Στο στόχαστρο μπαίνουν «φρέσκες υποθέσεις» όπως, για παράδειγμα, όσοι έκαναν πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ και άλλων φόρων την τελευταία 3ετία ή 5ετία. Επιπλέον προαναγγέλλει 2.500 έλεγχους για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των δηλώσεων και λοιπών υποχρεώσεων στην φορολογία κεφαλαίου.

Με βάση την Απόφαση, ορίζεται ότι ανεξάρτητα από την προτεραιοποίησή τους ή μη ολοκληρώνονται άμεσα οι κάτωθι υποθέσεις προς έλεγχο:


- Υποθέσεις που αφορούν σε εκθέσεις έρευνας των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ή συνδέονται με πορισματικές εκθέσεις που διαβιβάζονται στην Α.Α.Δ.Ε. από τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος


- Υποθέσεις που αφορούν σε επιστροφές φόρων.



- Υποθέσεις που αφορούν σε έλεγχο βάσει δείγματος, δικαιούχων που έτυχαν επιστροφής Φ.Π.Α., καθώς και δικαιούχων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έτυχαν επιστροφής φόρου εισοδήματος, χωρίς έλεγχο.



- Υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός προσδιορισμός φόρων και προστίμων κατά τη δημοσίευση της Απόφασης.



Κλείσιμο
- Υποθέσεις για τις οποίες επίκειται η έκδοση σημειώματος διαπιστώσεων και προσωρινού προσδιορισμού φόρου και προστίμου



- Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.



- Υποθέσεις των Δ.Ο.Υ και Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. που αφορούν σε διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.


- Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές,


- Υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων,


- Υποθέσεις του άρθρου 1 περίπτωση 12Α υποπερίπτωση 2γ της με αριθμ. Δ. ΟΡΓ. Α 1115805 ΕΞ 2017/31.7.2017 (Β' 2743) απόφασης του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., όπως ισχύει και υποθέσεις που αφορούν σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας γραφείων ή υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα


- Υποθέσεις αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής κατόπιν αιτήματος από ελεγκτικές αρχές άλλων χωρών


- Ελέγχους ειδικών κατηγοριών φορολογουμένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης