ΑΑΔΕ: 25.000 φορολογικοί έλεγχοι μέσα στο 2019

forologiki-dilosi-ena

Από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το 2019 θα διενεργηθούν 25.000 χιλιάδες πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Αυτό προβλέπει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των φορολογικών ελέγχων που θα διεξαχθούν εφέτος από τα ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Επίσης ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων αυτών θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Αθηναίος

Η φορολογία είναι μια παμπάλαιη και παμπόνηρη εφεύρεση της Άρχουσας Τάξης (πολιτικοί) που τα μαζεύουν απ'όπου μπορούν και όσα περισσότερα μπορούν εκφοβίζοντας τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που τους πληρώνουν. Οι εργαζόμενοι δημιουργούν πλούτο με την εργασία τους, οι τεμπέληδες τα τρώνε (υπάρχουν βέβαια άφθονα λαμόγια που πλουτίζουν χωρίς εργασία, αλλά εκεί είναι η μαγκιά της Πολιτείας αν ήθελε θα τους έβρισκε, μην ανησυχείτε). Τώρα πόσο είναι ηθικό να παίρνεις τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος; Με εργασία κυρίως εγκεφαλική και με ρίσκο; Η απάντηση είναι ότι αυτό καταρχήν είναι ΑΝΗΘΙΚΟ. Όταν ζητάς από κάποιον φορολογία το κάνεις για να εξυπηρετήσεις κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας (όπως άμυνα, παιδεία, κοινωνική υποστήριξη (με μέτρο), υγεία κτλ.) αλλά με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτά γίνονται με προσοχή και οικονομία. Πιστεύετε ότι όλα αυτά που βουτάει σήμερα συστηματικά (και ανά τους αιώνες βεβαίως) η Άρχουσα τάξη πάνε σε αυτές τις παροχές; Όχι βέβαια!! Πάνε στις τσέπες τους! Και σε παχουλά επιδόματα στους...μη έχοντες τεμπέληδες οι οποίοι σήμερα είναι περισσότεροι και βέβαια ψηφοφόροι τους! Το βιολί αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Ένας απλός και δίκαιος τρόπος είναι οι φορολογούμενοι και μόνο αυτοί να έχουν ψήφο και να εκλεγούν μια κυβέρνηση που καταλαβαίνει και σέβεται την αξία της εργασίας. Ένας ωραίος τρόπος (που τσούζει): Όσοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πληρώνουν φόρους, θα πρέπει να έχουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΨΗΦΟ. Δηλαδή: πληρώνω φέτος €10.000, έχω 10.000 βαθμούς ψήφου. Πληρώνω €100.000, έχω 100.000 βαθμούς ψήφου. ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ θα πρέπει να ψηφίζουν και μάλιστα αναλογικά. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ (και αφήστε την κλάψα). Τότε μόνο θα υπάρχει πραγματική ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, πραγματική δημοκρατία! Να δείτε πως τα πράγματα τότε θα πάνε φίνα. Αλλά που! Το Σύστημα καλά κρατεί και θα κρατεί! Η Άρχουσα Τάξη βάζει φόρους στους εργαζόμενους, τους παίρνει τον ιδρώτα τους και τα μοιράζει στις τσέπες της και στην πλέμπα που τους ψηφίζει. Η Άρχουσα Τάξη ψηφίζεται από την πλέμπα και βγαίνει γκουβέρνο. Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είναι οι μ..... της υπόθεσης. Μια λύση: ΟΧΙ ΠΙΑ ΦΟΡΟΙ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Στέρηση στην Άρχουσα Τάξη και στην πλέμπα. Να πάνε τότε να τα βρούνε αλλού... Υ.Γ. Στα σχόλια που θα γίνουν δεν απαντώ ποτέ. Αντίθετα τα μαζεύουμε και γελάμε τα βράδια μαζί σας.

Candyman

Εχετε πλάκα εσείς οι σχολιαστές. Ακόμα οι περισσότεροι δεν έχετε πάρει χαμπάρι τον πραγματικό ρόλο της ΑΑΔΕ. Θα το πάρετε χαμπάρι όταν η οικονομία κάνει το τελικό μπραφ από την υπερφορολόγηση. Κράτος με χρέος 300 δις, εσωτερικό 200 δις και έσοδα πλέον απο κατασχέσεις, έχει πολύ κοντά ποδάρια.

stelios

παρασκευη πρωι αθηνα οι εφοριακοι σκηζουν εναν μαγαζατορα που δεν ειχε κοψη μια αποδειξη κ εξω ακρηβωσ απο τ μαγαζι ενασ μαυρογκαγκανιαζμενοσ πουλουσε παπουτσι κ τσαντεσ.ελλασ ελληνων ηληθιων

Ελεύθερος επαγγελματίας

Αίσχος, ντροπή να κυνηγούν, πολεμούν τους παράνομους, παραβάτες, αντικανονικούς, παράτυπους επιχειρηματίες, απαράδεκτο να τιμωρούν λ α μ ο γ ι α της πραγματικής οικονομίας. Έλεος.

theo

ΡΕ ΕΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ......ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑ 25000 ΕΛΕΓΧΟΥΣ....ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ....ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ..?????

dim

Θα πρέπει όλοι μας να "απαιτήσουμε" δημοκρατικά από το κράτος να κάνει τέτοιους ελέγχους,θα προτιμούσα 250.000 αντί 25.000.Εκτός όμως από τους παραπάνω ελέγχους,θα πρέπει να βγουν στους δρόμους οι εφοριακοί να προσπαθήσουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή/διαπλοκή/δαιφθορά/παραοικονομία,να διορθώσουν με τον βούρδουλα τη φορολογική συνείδηση του πολίτη και παράλληλα να δουλέψει σωστά ο εισπρακτικός μηχανισμός αλλά και η δικαιοσύνη τάχιστα. Θεωρώ ότι δυο είναι οι τεράστιες παθογένειες αυτής της χώρας: α)το υπέρογκο δημόσιο και β)η φοροδιαφυγή/διαπλοκή/δαιφθορά/παραοικονομία.Το κράτος όφειλε (και οφείλει) να δώσει προτεραιότητα σε αυτές τις παθογένειες από το '09, το γιατί έκανε ακριβώς το αντίθετο,μου είναι αδύνατον να το καταλάβω,αυτή τη στιγμή θα είχαμε απαλλαγεί από την εγκληματική,αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, ακραία και εμμονική υπερφορολόγηση.Χρειαζόμαστε έναν καθαρό ισχυρότατο ελεγκτικό/εισπρακτικό μηχανισμό ο οποίος να ελέγχει καθημερινά εκατοντάδες ΕΕ και ΜΜΕ, υποψήφιες για φοροδιαφυγή (θα μπορούσε να πληρώνεται μόνο από τα πρόστιμα) σε όλα τη μήκη και πλάτη της χώρας. Όπως επίσης θεωρώ υποχρέωσή μας να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα. Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο ελληναράς δεν θίγεται που τον κλέβει ο γείτονας του, μάλλον ζηλεύει και προσπαθεί να τον φτάσει.Δεν θίγεται όταν ο ταβερνίαρης, μέσα σε ένα απόγευμα Σεπτεμβρίου σε παρακαλώ στο νησί,τσεπώνει 20000 κατάμαυρα και αντί να τον αποκλείσει διακαής του πόθος είναι να κάτσει στο πρώτο τραπέζι.Είναι πάρα πολύ εύκολο αυτή τη στιγμή να αποφασίσει το κράτος αλλαγή τακτικής,να μειώσει κάθετα τη φορολογία,να σε παρακαλέσει να είσαι συνετός,να σε παρακαλέσει αν έχεις κλέψει να επιστρέψεις οικειοθελώς και μετά να πέσουν βροχή οι έλεγχοι,τα πρόστιμα,οι κυρώσεις.Βέβαια σε όλα αυτά το κράτος πρέπει επίσης να ελέγξει και τις 3-4 λίστες που του έδωσαν και τόσο προκλητικά αποκρύβει μέχρι σήμερα (μου είναι ακατανόητο τι όφελος έχει από αυτό) καθώς και να αναζητήσει περισσότερες. Υποτίθεται ότι η διάθεση τραπεζικών στοιχείων έχει απελευθερωθεί πλέον, έχουμε ψάξει κανέναν κακοπληρωτή άραγε μέχρι σήμερα στο εξωτερικό ???Τα παραπάνω δεν αφορούν κόμμα ούτε Δ ή ΔΥ,αφορούν μια παθογένεια για την οποία ο πολιτικός κόσμος εθελοτυφλεί προκλητικά ενώ ο πολίτης αδιαφορεί...έλα όμως που το κράτος δεν εισπράττει...είναι αδιανότητο σε ένα ολόκληρο κράτος να έχει παγιωθεί να τιμωρείται ο "άσπρος" φορολογούμενος και ο συνταξιούχος και να ενθαρρύνεται και να επιβραβεύεται ο φοροφυγάς,ο διαπλεκόμενος,ο κουτοπόνηρος,ο απατεώνας.

ΝΙΚΟΣ

Η ΑΑΔΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΛΕΧΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΙς ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ Κ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥς ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ Κ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ Ν.4174 Κ 4172/2013 Κ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥς ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥς ΦΟΡΟΥς.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΒΟΗΘΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Κ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟ@ΣΤΙΚΑ

πανος

συμφωνω απολυτα κ ο πιτσιλησ να αφησει τισ χιτλερικες ταχτικες κ τους εκφοβισμους γιατι ουκ λαμβανεις παρα του μη εχοντος εκτος απο τα μεζεα που εχουμε αρκετα να του δωσουμε σε ευρω η σε δραχμες η σε δηναρια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Skoda-Plant

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη γύρω περιοχή μας, αφού τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και οι αυξημένες παραγωγικές ανάγκες, δημιουργούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί ως πρωταγωνιστής.

xatzi_main01

Επιλέξαμε τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ για να ενισχύσουμε τα έσοδα της ΔΕΗ, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Όπως ο ΟΤΕ δεν έβγαλε πόδια με την ιδιωτικοποίηση τότε, το ίδιο θα γίνει και με τον ΔΕΔΔΗΕ» -  Οι λύσεις για τη ΔΕΗ έχουν στερέψει γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες

9
dei_main01

Οι αυξήσεις που θα ενσωματώνουν τα κόστη παραγωγής της εταιρείας και κυρίως το κόστος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα αντισταθμιστούν με τη μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% και τη μείωση του τέλους που καταβάλλουν οι καταναλωτές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

20