Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις στις τράπεζες - Βουτιά 4,19% για την Alpha bank

chrimatistirio

Τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου απορρόφησε η άνοδος της Coca- Cola

Στο.... μηδέν έκλεισε στις δημοπρασίες η Αθήνα καθώς τις όποιες πιέσεις στις τράπεζες απορρόφησαν η δεικτοβαρής μετοχή της Coca- Cola, αλλά και η Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 622,76 μονάδες σημειώνοντας μηδενική μεταβολή 0%.
Το συγκεκριμένο κλείσιμο είναι εξαιρετικά σπάνιο και επηρεάστηκε απο την άνοδο της Coca- Cola, μετοχή που εμφάνιζε άνοδο στο Λονδίνο.

Η Αθήνα παραμένει εγκλωβισμένη και μακριά απο τις διεθνείς αγορές οι οποίες για δεύτερη ημέρα κινούνται σε θετική τροχιά. Απο τις 12 το μεσημέρι και απο τα χαμηλά επίπεδα η αγορά εμφάνισε κάποια κέρδη έως και 0,69%, αλλά στην συνέχεια η άνοδος εξανεμίστηκε με μοναδικούς στυλοβάτες, τις μετοχές Coca- Cola, ΜΟΗ, Mυτιληναίο και Εχαε.

Η αγορά συνεχίζει να «τιμωρεί» τις τράπεζες που θεωρεί ότι δεν προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις καθώς μετά την οδηγία της ΕΚΤ μέχρι το 2026, τα κόκκινα δάνεια θα χρειαστούν 100% κάλυψη. Συνεπώς, όποιος μείνει με περισσότερα κόκκινα δάνεια και μεγαλύτερες προβλέψεις να πάρει και θα χάσει κεφάλαια.

Βουτιά 4,19% για την Alpha bank στα 1,006 ευρώ για δεύτερη ημέρα καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι χρειάζονται υψηλότερες προβλέψεις.

Αμετάβλητη η Εθνική έδωσε «μάχη» για να κρατήσει το 1 ευρώ και 5,9 εκατ. μετοχές. Αμετάβλητη η μετοχή της Eurobank στα 0,51 ευρώ. Με πτώση 2,2% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,705 ευρώ.

Με οριακά κέρδη ο ΟΤΕ στα 10,80 ευρώ. Πτώση 0,62% για τον ΟΠΑΠ στα 7,95 ευρώ. Κέρδη 1,41% για την Coca- cola στα 28.70 ευρώ. Κέρδη 1,39% για την ΕΧΑΕ στα 3,65 ευρώ/ Με άνοδο 1,.53% η Βιοχάλκο στα 2,66 ευρώ. Κέρδη 1,94% η Αεροπορία Αιγαίου στα7,34 ευρώ.

Yψηλός σχετικά ο τζίρος καθώς οι συναλλαγές ανήλθαν στα 42,8εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα κυρίως στην μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Αγωνία από την πτώση των μετοχών για τους κατόχους τους μεροκαματιάρηδες, μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους, υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές κλπ, δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία του 90% του ελληνικού λαού που παίζει στο χρηματιστήριο και προσπαθεί να κερδίζει χρήματα χωρίς να εργάζεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Used_car-1000

Ιδιαίτερα δύσκολη -έως σχεδόν αδύνατη- θα είναι η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μετά και το… πογκρόμ εισαγωγών όλων των… σαράβαλων που δεν ήθελε η Ευρώπη στη χώρα μας.

eforia-120-doseis

Περίπου 240.340 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, ενώ από τον επόμενο μήνα θα ισχύσουν οι βελτιώσεις ως προς την ελάχιστη δόση και το επιτόκιο, αλλά κυρίως ως προς τις οφειλές των επιχειρήσεων

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

8