Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις στις τράπεζες - Βουτιά 4,19% για την Alpha bank

chrimatistirio

Τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου απορρόφησε η άνοδος της Coca- Cola

Στο.... μηδέν έκλεισε στις δημοπρασίες η Αθήνα καθώς τις όποιες πιέσεις στις τράπεζες απορρόφησαν η δεικτοβαρής μετοχή της Coca- Cola, αλλά και η Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 622,76 μονάδες σημειώνοντας μηδενική μεταβολή 0%.
Το συγκεκριμένο κλείσιμο είναι εξαιρετικά σπάνιο και επηρεάστηκε απο την άνοδο της Coca- Cola, μετοχή που εμφάνιζε άνοδο στο Λονδίνο.

Η Αθήνα παραμένει εγκλωβισμένη και μακριά απο τις διεθνείς αγορές οι οποίες για δεύτερη ημέρα κινούνται σε θετική τροχιά. Απο τις 12 το μεσημέρι και απο τα χαμηλά επίπεδα η αγορά εμφάνισε κάποια κέρδη έως και 0,69%, αλλά στην συνέχεια η άνοδος εξανεμίστηκε με μοναδικούς στυλοβάτες, τις μετοχές Coca- Cola, ΜΟΗ, Mυτιληναίο και Εχαε.

Η αγορά συνεχίζει να «τιμωρεί» τις τράπεζες που θεωρεί ότι δεν προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις καθώς μετά την οδηγία της ΕΚΤ μέχρι το 2026, τα κόκκινα δάνεια θα χρειαστούν 100% κάλυψη. Συνεπώς, όποιος μείνει με περισσότερα κόκκινα δάνεια και μεγαλύτερες προβλέψεις να πάρει και θα χάσει κεφάλαια.

Βουτιά 4,19% για την Alpha bank στα 1,006 ευρώ για δεύτερη ημέρα καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι χρειάζονται υψηλότερες προβλέψεις.

Αμετάβλητη η Εθνική έδωσε «μάχη» για να κρατήσει το 1 ευρώ και 5,9 εκατ. μετοχές. Αμετάβλητη η μετοχή της Eurobank στα 0,51 ευρώ. Με πτώση 2,2% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,705 ευρώ.

Με οριακά κέρδη ο ΟΤΕ στα 10,80 ευρώ. Πτώση 0,62% για τον ΟΠΑΠ στα 7,95 ευρώ. Κέρδη 1,41% για την Coca- cola στα 28.70 ευρώ. Κέρδη 1,39% για την ΕΧΑΕ στα 3,65 ευρώ/ Με άνοδο 1,.53% η Βιοχάλκο στα 2,66 ευρώ. Κέρδη 1,94% η Αεροπορία Αιγαίου στα7,34 ευρώ.

Yψηλός σχετικά ο τζίρος καθώς οι συναλλαγές ανήλθαν στα 42,8εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα κυρίως στην μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Αγωνία από την πτώση των μετοχών για τους κατόχους τους μεροκαματιάρηδες, μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους, υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές κλπ, δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία του 90% του ελληνικού λαού που παίζει στο χρηματιστήριο και προσπαθεί να κερδίζει χρήματα χωρίς να εργάζεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18s1dikastirio10-thumb-large

Εκφράζει φόβους ότι, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, «η όξυνση του πολιτικού ανταγωνισμού ενδέχεται να προκαλέσει πλειοδοσία εξαγγελιών με σημαντικό κόστος που μπορεί να διαταράξει τη δημοσιονομική ισορροπία» - Ποιες είναι οι εστίες αβεβαιότητας

4
igb

Η Άδεια για το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), η οποία αναμένεται να εκδοθεί από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αποτελεί το τελευταίο αδειοδοτικό βήμα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αγωγού