Σημαντικά κέρδη για τον χρυσό - Έκλεισε στα 1.223 δολάρια

Σημαντικά κέρδη για τον χρυσό - Έκλεισε στα 1.223 δολάρια

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο

6baf7d9
Με νέα κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,7% ή 8 δολ. στα 1.223 δολ. ανά ουγγιά.

Η στερλίνα καταγράφει σήμερα προσπάθεια ανάκαμψης από τις χθεσινές βαριές απώλειες, παρόλο που η κατάσταση στη Βρετανία παραμένει τεταμένη, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί οι 48 επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι από το Συντηρητικό Κόμμα.

Από την άλλη, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στον απόηχο στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, που έδειξαν ότι «σκαρφάλωσε» στο 2,2% τον Οκτώβριο του 2018, από 2,1% τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρέθηκαν και δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Richard Clarida, δήλωσε ότι η Fed βρίσκεται κοντά σε ένα «ουδέτερο» επιτόκιο και περαιτέρω αυξήσεις θα πρέπει να εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία.

Κλείσιμο
Ο Clarida τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν κάποια σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, εξέφρασε τη θέση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει προσωρινά την αύξηση των επιτοκίων.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, ο οποίος εμφανίστηκε ανοιχτός σε τρεις ή και τέσσερις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,5% στις 96,4 μονάδες.

Η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,2820 δολ., ενώ το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,7% στο 1,1407 δολ.
Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 1,2%.

Εν τω μεταξύ, σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε η τιμή του παλλαδίου, με το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου να κλείνει με άνοδο 1,5% ή 17,20 δολ., στα 1.154,60 δολ. ανά ουγγιά.

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο.

O Τραμπ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να είναι αμοιβαίο, ενώ η Ουάσιγκτον ενδέχεται να μην χρειαστεί να επιβάλει περαιτέρω δασμούς εις βάρος της Κίνας, εάν το Πεκίνο προσφέρει παραχωρήσεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης