Βρυξέλλες: «Πέρασε» το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

Εκτός από την Ιταλία, επιστολές έλαβαν σήμερα η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο. Οι επιστολές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, αναφερόμενος στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού: «Μα, νομίζω ότι ήδη το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το σχέδιο για τον προϋπολογισμό, την πρόθεσή της δηλαδή και τις σκέψεις της για το πώς θα υλοποιήσει την οικονομική της πολιτική το 2019, προκειμένου να πιάσει τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει, και μόνο αυτό το γεγονός αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της αυστηρής επιτροπείας και για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση, η εκλεγμένη από το λαό, είναι αυτή που αποφασίζει το μείγμα της πολιτικής».

«Είναι μια διαδικασία διαλόγου αυτή με τους εταίρους μας. Μας βοηθάει, συγκυριακά, θα έλεγα, όχι στην οικονομία προφανώς, αλλά μας βοηθάει στο να κατανοήσουμε τη διαδικασία αυτή εμείς στην Ελλάδα το γεγονός ότι παραλλήλως υπάρχει ένα σοβαρό θέμα σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι όχι ότι η ιταλική κυβέρνηση κατέθεσε έναν προϋπολογισμό  που πιάνει τους στόχους, αλλά με την πολιτική και με το μείγμα της πολιτικής που η ίδια επιθυμεί -αυτό άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμά της με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο- αλλά κατέθεσε έναν προϋπολογισμό που αποκλίνει από τον στόχο, τον συμφωνημένο, κατά περίπου 1,5% του ΑΕΠ» σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Εμείς καταθέσαμε έναν προϋπολογισμό που όχι μόνο δεν αποκλίνει από το στόχο, αλλά τον υπερβαίνει και κατά τι, κατά 0,1% του ΑΕΠ. Άρα, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι το φυσιολογικό είναι -και έτσι πιστεύω ότι θα γίνει μέχρι το τέλος- όχι μόνο να μην υπάρξει καμία επιστολή διαμαρτυρίας από την πλευρά της Κομισιόν, αλλά πολύ σύντομα να έχουμε μια θετική εξέλιξη στις προβλεπόμενες,  επαναλαμβάνω, και όχι έκτακτες, διαβουλεύσεις που αφορούν την έγκριση των προσπαθειών μας και του προϋπολογισμού μας».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΚΚ

Η καταστροφή έρχεται το 2020 γιατί το Κράτος δεν μπορεί με τίποτα να ξεπληρώσει τα χρέη του. Θα το δείτε...

Γελάω

Φίλε έγραψες.Επίσης σε περίοπτη θέση είναι η ανάρτηση , πιο κατω βγαίνει απο την οθόνη

Παραμύθια!

Τίποτα δεν πέρασε.Ο προϋπολογισμός δεν θα εγκριθεί.Οι συντάξεις θα περικοπουν!Η μείωση του αφορολογητου θα έρθει μέσα στο 2019.Ο δε κόφτης, είναι προ των πυλών.Η ανάπτυξη επίσης πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ύφεση.Σιγουρη θεωρειται η νεα ανακαιφαλαιοποιηση των τραπεζων,,σε συνδιασμο με κουρεμα καταθεσεων.Ολα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα να πάμε σύντομα σε 5ο,6οκαι 7ο άμα λάχει μνημόνιο.Οι φημες για προνομοθέτηση μείωσης του αυξημενου κατώτατου μισθού, ελέγχονται..Και σύμφωνα με τον πάντα έγκυρο Βασίλη Λεβέντη, οδεύουμε σε εκλογές.Επισης, σύμφωνα με την τομεάρχη της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη,τα αποθέματα σε χαρτί υγείας, βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

Στέργιος

Άρα οι αποδοχές συνταξιούχων και το ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα υπαλλήλων θα μειωθούν από την επόμενη γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση τον Ιανουάριο 2020.

Candyman

Ναι καλά που θα αντέξει η οικονομία της Ελλάδας να πληρώνει χαραμοφάηδες δ.υ. για έναν ακόμα χρόνο. Έτσι που πάμε σε ένα 6μηνο θα έχουν τελειώσει οι χαβαλέδες. Το χρήμα τελειώνει μαζί με τα ψέμματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

klaseis

Το υπουργείο Eργασίας προσανατολίζεται στην αποσύνδεση του υπολογισμού από το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα και στην επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς με βάση τις τεκμαρτές ασφαλιστικές κλάσεις αλλά με δικαιότερα κριτήρια