Με άνοδο 0,29% το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

Hrimatistirio

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 701,89 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών- Οι τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν τα «βαρίδια» της αγοράς καθώς οι ξένοι αμφισβητούν την ικανότητα της μείωσης των κόκκινων δανείων

Αντέδρασε στο τέλος η Αθήνα και έκλεισε πάνω από τις 700 μονάδες με την συνδρομή μη τραπεζικών μετοχών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 701,89 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,29%.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν τα «βαρίδια» της αγοράς καθώς οι ξένοι αμφισβητούν την ικανότητα της μείωσης των κόκκινων δανείων, ωστόσο η αγορά δείχνει άνοδο τιμών στα ακίνητα, όπως και στα ενοίκια.

Συνήθως, οι εκτιμήσεις της αγοράς πάντοτε δικαιώνονται ειδικά όταν ο ευρωπαϊκός επόπτης δεν έχει ζητήσει αύξηση κεφαλαίων.

Με το ίδιο μοτίβο λοιπόν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές έπεφταν αρχικά με λίγα χρήματα προκειμένου να δοθεί τάση στην αγορά.

Και στο κλείσιμο, οι τιμές βρέθηκαν υψηλότερα.

Mε πτώση 0,81% η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,22 ευρώ. Πτώση 1,07% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,75 ευρώ. Βουτιά 2,54% για την Eurobank στα 0,615 ευρώ. Άνοδος 0,69% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,03 ευρώ. Κέρδη 1,99% για την Coca – cola στα 29,27 ευρώ. Κέρδη 2,10% για την Μπέλα στα 12,66 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43 εκατ. ευρώ, κατά τι αυξημένο σε σχέση με την χθεσινή περίοδο.

Στα 10,4 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

23