Χρηματιστήριο: Πτώση 0,87% στην αγορά μετά τις υποσχέσεις Τσίπρα

xri_09

Η Αθήνα συνεχίζει να κινείται σε αντίθετη κατευθυνση από τις ξένες - Το νέο πισωγύρισμα αποδίδεται στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού

Αντίθετη πορεία από τις διεθνείς καταγράφει η Αθήνα, και αυτό όχι γιατί είναι μια ευάλωτη αναδυόμενη αγορά.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,87% στις 724,85 μονάδες και σε εβδομαδιαίο επίπεδο σημείωσε άνοδο 2,04%. Το νέο πισωγύρισμα αποδίδεται στη νέα εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όλοι οι γνωρίζοντες οικονομικά ξέρουν ότι η άνοδος της οικονομίας φέρνει την αύξηση των μισθών, τα κίνητρα φέρνουν τις νέες επιχειρήσεις και την παραγωγή. Ουδείς πολιτικός μπορεί να φέρει την αύξηση του μισθού με διαταγές.
Οι αγορές θεωρούν ότι η κυβέρνηση ότι, έχει υιοθετήσει ένα πλαίσιο παροχολογίας εν όψει των εκλογών, έτσι οι μεταρρυθμίσεις μπαίνουν στο περιθώριο.

Κάθε φορά λοιπόν που οι εξαγγελίες της κυβέρνησης συνεχίζουν να βρίσκονται στο ίδιο μοτίβο, οι αντιδράσεις της αγοράς είναι αποχή και ρευστοποιήσεις. Ο διάλογος της κυβέρνησης, όπως φαίνεται θα είναι δύσκολος και επίπονος ειδικά σ ότι αφορά τα ομόλογα και την έξοδο στις αγορές.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με πτώση 2,57% στα 1,666 ευρώ. Κέρδη 1,18% για την μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2398 ευρώ. Με πτώση 1,08% η μετοχή της Eurobank στα 0,736 ευρώ. Βουτιά 2,11% στην μετοχή της Πειραιώς στα 2,318 ευρώ. Βουτιά 2,32% στην μετοχή της ΔΕΗ στα 1,645 ευρώ. Βουτιά 4,05% για τον Σαράντη στα 7,10 ευρώ. Με πτώση 3,25% η Ευδάπ στα 5,36 ευρώ. Πτώση 2,02% για τον ΟΠΑΠ στα 9,45 ευρώβ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τα...

...τσολιαδάκια θα προτιμούσαν την άνοδο του χρηματιστηρίου και τη μούγγα για καμιά αύξηση...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.