Χρηματιστήριο: Πτώση 0,87% στην αγορά μετά τις υποσχέσεις Τσίπρα

xri_09

Η Αθήνα συνεχίζει να κινείται σε αντίθετη κατευθυνση από τις ξένες - Το νέο πισωγύρισμα αποδίδεται στην εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού

Αντίθετη πορεία από τις διεθνείς καταγράφει η Αθήνα, και αυτό όχι γιατί είναι μια ευάλωτη αναδυόμενη αγορά.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,87% στις 724,85 μονάδες και σε εβδομαδιαίο επίπεδο σημείωσε άνοδο 2,04%. Το νέο πισωγύρισμα αποδίδεται στη νέα εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όλοι οι γνωρίζοντες οικονομικά ξέρουν ότι η άνοδος της οικονομίας φέρνει την αύξηση των μισθών, τα κίνητρα φέρνουν τις νέες επιχειρήσεις και την παραγωγή. Ουδείς πολιτικός μπορεί να φέρει την αύξηση του μισθού με διαταγές.
Οι αγορές θεωρούν ότι η κυβέρνηση ότι, έχει υιοθετήσει ένα πλαίσιο παροχολογίας εν όψει των εκλογών, έτσι οι μεταρρυθμίσεις μπαίνουν στο περιθώριο.

Κάθε φορά λοιπόν που οι εξαγγελίες της κυβέρνησης συνεχίζουν να βρίσκονται στο ίδιο μοτίβο, οι αντιδράσεις της αγοράς είναι αποχή και ρευστοποιήσεις. Ο διάλογος της κυβέρνησης, όπως φαίνεται θα είναι δύσκολος και επίπονος ειδικά σ ότι αφορά τα ομόλογα και την έξοδο στις αγορές.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με πτώση 2,57% στα 1,666 ευρώ. Κέρδη 1,18% για την μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2398 ευρώ. Με πτώση 1,08% η μετοχή της Eurobank στα 0,736 ευρώ. Βουτιά 2,11% στην μετοχή της Πειραιώς στα 2,318 ευρώ. Βουτιά 2,32% στην μετοχή της ΔΕΗ στα 1,645 ευρώ. Βουτιά 4,05% για τον Σαράντη στα 7,10 ευρώ. Με πτώση 3,25% η Ευδάπ στα 5,36 ευρώ. Πτώση 2,02% για τον ΟΠΑΠ στα 9,45 ευρώβ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τα...

...τσολιαδάκια θα προτιμούσαν την άνοδο του χρηματιστηρίου και τη μούγγα για καμιά αύξηση...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)